Meandi kakorna 26 januari. Vitchokladkladdkaka samt Daimkladdis.
Här är de smarriga kladdisarna !
Dock utan bilder...
Vitchokladkladdkaka
200-250g vit choklad
200g smör
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Bryt hälften av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Det gör inget om det skär sig. Låt svalna. (Jag smälte smör och choklad direkt i en kastrull, gick bra de oxå)
Vispa ägg, socker samt vaniljsocker pösigt.
Blanda med chokladen och smöret.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Hacka resten av chokladen grovt och vänd även ned de.
Häll upp i en form klädd me bakpapper.
Grädda i 175 grader i 25 minuter.
Servera gärna me hallon.
(jag hade kokat en "sylt" av hallon blåbär som ja servera till)
Daimkladdis
100g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2- 2 dubbeldaim
Smält smöret.
Vispa äggen med sockret så de bli vitt o pösigt.
Blanda salt, mjöl, kakao och vaniljsocker sikta sedan ned i äggsmeten. Tillsägg smöret och blanda till en smet.
Häll i en smord form.
Hacka daimen och strö över kakan, tryck ned bitarna lite lätt med handen.
Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Snabbt enkelt o mycket gott !