Meandi kakorna 26 januari. Vitchokladkladdkaka samt Daimkladdis.

Här är de smarriga kladdisarna !
Dock utan bilder...


Vitchokladkladdkaka

200-250g vit choklad
200g smör
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Bryt hälften av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Det gör inget om det skär sig. Låt svalna. (Jag smälte smör och choklad direkt i en kastrull, gick bra de oxå)

Vispa ägg, socker samt vaniljsocker pösigt.
Blanda med chokladen och smöret.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Hacka resten av chokladen grovt och vänd även ned de.

Häll upp i en form klädd me bakpapper.
Grädda i 175 grader i 25 minuter.

Servera gärna me hallon.
(jag hade kokat en "sylt" av hallon blåbär som ja servera till)



Daimkladdis

 100g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2- 2 dubbeldaim

Smält smöret.

Vispa äggen med sockret så de bli vitt o pösigt.

Blanda salt, mjöl, kakao och vaniljsocker sikta sedan ned i äggsmeten. Tillsägg smöret och blanda till en smet.

Häll i en smord form.

Hacka daimen och strö över kakan, tryck ned bitarna lite lätt med handen.

Grädda i 175 grader i 20 minuter.

Snabbt enkelt o mycket gott !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0