Varför försvann det ?? Helgen...

Ja inlägget jag gjorde i torsdags :( Baka baka liten kaka (bulle) hette det o de bara försvann :`(
Japp, jag har surat över det nu i några dagar så nu e de dags att sluta sura o ta tag i bloggandet igen ;-)

Så va ha vi gjort i helgen då?

Torsdag:

Bakat Bullar och Muffins :D Hade meandi partaj (www.meandi.se) Snälla Victora kom fast det var snökaos, jo kaos va rätt ord o de e inge stockholmstjafs med 2 cm snarare att det kom 30-40 cm !! Så de va väl inte bästa uppslutningen på partajet MEN vi va 4 tappra handlare :)
Marcus åkte till Umeå över dagen, gissa om ja va nervös... han har en gång för längesen, ja ganska precis när vi träffats sagt att han kommer att dö i en trafikolycka så ja e lätt nervös nu när han e ute efter vägarna. Huuu..

Fredag:
Ja va gjorde vi då...hmmm tänka tänka... Marcus var i härnösand på jobb o vi va nog bara hemma, Jo! vi byggde LEGO :D

Lördag:
Glömde vi att Zack skulle på disco kalas !! Herre gu va jag skämdes då Mamman ringde o fråga om vi va sjuka eller hur det va med oss! Shit !! KALASET ! :-O JaJa inte mycket att göra då vi va i birsta o kalaset här i söråker... vi har inte sagt nå till Z. o än ha han inte frågat iaf... Gu va pinsamt! Jo vi va i birsta för jag behöver byxor, men de e inte såå kul att gå på storavdelningarna för att finna byxor. O det känns lååångt tills jag kan gå på vanlig avdelning igen. Men de e ju tur att det finns storavdelningar. För annars hade jag väl få gå byxlös...Eller leggings resten av livet, fast de e ju inte så tokigt i sig ;) Men de bidde inga jeans utan ett par Leggings så ja de sistnämnda att gå så hela livet ligger rätt nära känns det som ;)

Söndag: Idag då? Varit hemma till kl 15 då Marcus åkte uppöver, målet är Luleå och vidare till Haparanda i morgon. SAKNAR redan :( det känns så jobbigt att pussa hejdå, tårarna kommer o de e jobbigt. MEN så snart han åkt kan jag ringa o prata o då går det lättare, KÖR FÖRSIKTIGT ÄLSKLING !! ♥
Vi, Jag o barnen åkte till LillaBandsjön till GammelmosterAnnika så Kajsan fick träffa henne igen för i morgon gör vi ett nytt försök att hon e där mednas jag o Zack åker på Plask och lek (simskola). Sist gallskrek hon :( men den här gången har vi bättre förutsättningar till att det ska gå bra :D TACK Annika för att du ställer upp.
Vi kom hem för en timme sen, Jag har hunnit hänga o slänga i en maskin tvätt, Zack har sett bolibompa och sitter o kvällsfikar nu, Kajsa sover i bilstolen.


Helgen...

inga kommentarer... Imorgon e de måndag (igen...)


Muffins !!

Första gången jag verkligen lyckades med muffins !!

http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=939


Men vi hacka i vit choklad istället för dumle och en sockerbit.

Verkligen värt att prova !! 

Torsdag 28 jan...

mer tänker jag inte skriva för idag va min äta-bulle-dag. :(  ok, maten har varit bra men sen blev det gofika.

Fast jag ha mått toppen i de här tre dagarna jag tänkt på va jag ätit, men idag på bulle-dagen känner jag mig precis som en bulle.


sömn...

Ja de e va kajsa tatt idag! storsovarn! undra hur natten blir....
Men skulle gärna se att hon sover lika bra i morgon på dagen oxå så mamman hinner fixa lite inför kvällens MeandI partaj. Städa o kanske baka... skulle vilja baka bullar. Men taskigt mot mig egentligen då jag ej ska äta sånt nu.

Hur ska man få sonen att somna tidigare?? Han ligger och läser till halv 10 -10 på kvällarna! Jag får väcka han vi 8 på morgonen för att hinna till dagis, de dagar vi går dit. Ja än e han vaken o klockan har precis passerat 21...


Har tänt kärleksljuset ♥ underbara bröllopsdag !!

Jag älskar dej Marcus !


Gift i 3 år !!

Japp ! TRE ÅR !! shit va fort det går :) men tusan va jag skulle vilja uppleva den kalla kalla dagen som blev varm av kärlek o fest igen :)
Vi som skulle spara pengar till oss för att kunna åka till en härlig strand om 10 år och förnya våra löften, 3 år har gått... 7 kvar att spara, ja lite lär det väl hinna bli hoppas jag ;) har iaf. öppnat ett konto för det :D

Idag släpps nya meandi kollektionen :D sitter o gottar mig lite för i morgon kommer snällaste victoria hit o visar den :) så vi får väl se va de bli av det.

nu ta hand o sur son!

27 januari

frukost:
en skål turkisk me grädde och jordgubbesylt (hann inte tina nå bär :()
fika:
kaffe och mörk 81% choklad.
lunch:
blodpudding och bacon, lite lite sylt. (inge bra men de e gott o nyttigt ändå) -åt alldeles för mycket!
Middag:
Samma som igår, fläskfilé 2 stekta ägg och morötter, palsternacka och blomkål.

kvällis blir nog en skål me turkisk. det är ju såå gott!

(vägde mig i morse - 1.5kg! kan ju inte stämma...)
 


Jag sa att jag va STOLT !

Då Maggan på folkan fråga hur det känns att vara 2 barnsmamma :D STOLT !! Jag sa att jag är stolt :)

Ja men tänk att vakna kl 8 en morgon väcka båda barnen få båda klädda och i med frukost och sen ut för en promenad till dagis som börjar kl 9. Och vi hinner i tid ! Då kan man få vara stolt :  ) ok. vi lämna huset 09.01 ;) men de e helt ok!

Idag började Babysången / rytmiken på folkan igen :) kuligt kuligt. Sen va det Bäbisbio - Göta kanal 3, Kan ju då inte rekomendera den precis MEN det va väldigt skönt att bara få sjunka ned i en biostol och slötitta på en film :) Ja Kajsa sov :)

Räkningarna måste knappas så här ha inte jag tid att sitta - tyvärr :(


Tisdag 26 januari

Frukost: Äggresterna från igår, 3 skivor ost.
Lunch: Sallad med kyckling och rostbiff. 3 skivor melon + INGET bröd :D
Kaffe me mjölk.1/2 kopp.
En ostskiva
Middag: Fläskfile med gräddsås honung och senap, morot, palsternacka (lite lite) blomkål, ett stekt ägg -honungen
En kopp svart kaffe.
Kvällis: en skål Turkisk med grädde och frysta blåbär.

Summasummarum det känns bra !

Simskola och partyhatt

Partyhatten ljög jag lite om men erkänn det hade sett kul ut me 12 ungar i en simbasäng o partyhatt :D haha!

Jo, jag drog i väg me barnen på simskolan, allt gick bra :) Kajsa sov medans Zack bytte om och duschade, och för en gång skull var JAG TIDIG !! I tid fatta ! :D inge stress om att skynda skynda osv... Så när Zack va klar vakna Kajsa lämpligt så jag hann dra av overallen för nere vid poolen e det tokvarmt !
Zack skutta in gladeligen o vi gick o satte oss utanför o vänta. Känns så tokigt att man inte e med där inne med de. Tänk om det händer min lilla juvel något... orolig mamma ;)
Marcus kom o mötte upp oss lagom till det var slut så han tog me K. ut och jag fick duscha av Z. smidigt :)

GU va jag tycker det e trist med sega dagar hemma, känner mig gnällig o sur. Kan va för att det ligger saker EXAKT överrallt nu oxå. Bajsstökigt här nu :( Det tar jag på torsdag, då kommer Victoria o visar MeandI kollektionen :D såå spännande! Synd e att jag nog inte får ihop 11 pers. Då får jag 300.- att handla för o e de färre få jag 150.- Men de e ju bra de oxå :) De e en liten bonus på den trevliga kvällen me goofika o härligt sällskap :)

Ja nu e de dags för sängen! så Vi orkar upp i morgon till "vårens" första Baby sång/rytmik  och bio på folkan :D En härlig mammadag att se framemot med andra ord :)
 

MÅNDAG 25 Januari

Frukost:
En skål Turkisk yogurth med en skvätt grädde och hemmagjord jordgubbs sylt (dock något sockrad)
5 ostskivor en skiva whisky medvurst - onödigt med korvbiten !
En Kopp Kaffe med mjölk

Lunch:
Omelett med fetaost och ruccola sallad och gårdagens kött + en skiva falukorv. -köttet låg i rödvinssås...

Äpple

Middag:
Köttfärssås morötter och fullkorns spaghetti (men mindre än va ja skulle tatt i vanliga fall) -det är ketchup och chilisås i köttfärsen

Dryck under hela dagen VATTEN !

Inge bra med ett måttband som e av... det räcker inte runt mina höfter då... men ja ha måttet på ett ungefär det fattas en decimeter på det :/
Medjemåttet ha jag iaf. o vågen e fixad. NU JÄDRANS ;)

Vilken metod? Kör nå mellanting av GI och LCHF, eller nåt... riktiga produkter det fetaste men i måttlig mängd och lite fullkornspasta eller underjordengrönsaker bli det som tillbehör tills jag ha slutat amma. Frukt kommer jag oxå att äta. Sen kommer jag att tillåta mig äta fikabröd en gång i veckan, klassiska chokladbollen efter Babyrytmiken. OM jag inte känner att jag kan va utan den :) Om jag kommer gå ned i vikt på dethär ?? vet inte men det e betydligt bättre matvanor än va ja har idag, eller igår ;)

och nu e jag hungrig :( ett till glas vatten o sen tro jag att det får bli sängen.

Det rycker i kragen :D

Jajjemen Motivationen börja krypa närmre o närmre mig :) Snart har den kommit fram ur sitt gömställe :)

Därför startar jag denna del av bloggen MATDAGBOK !
Jag vet att det kommer att hjälpa mig, för man vill ju verkligen inte se sanningen i vad man äter... småätandet blir bättre :)

så nu bläddrar jag i coop forums reklam blad och blir inspererad i va vi kan äta :)

Önska mig lycka till i början av min viktnedgång! (än har motivationen inte krypit fram riktigt MEN den e på go väg! och jag lovar att försöka ändå)

Ska även ge mig ut på de små promenader jag kan nu och utöka det i takt med att fogarna blir bättre :)
Lovar även att ringa sjukgymnasten - usch o fy va jag egentligen inte vill det. Men varför dra sig för något som man vet kan hjälpa en... skam att ha ont? att man e så otränad som man är?? eller har graviditeterna verkligen satt sånna spår som jag ej kan rå på?? MEN jag kan göra något åt det :D o nu e de dags !!

Så Jennie - Tänk på fotograferingen den 15 mars ! Dina barn VILL ha med sin mamma på kort !

Hos finaste STINA

♥ japp mycket kärlek till henne o fina syster yster ♥

Zack o Marucus är på Bio - Alvin och Gänget 2
Zack sken då han fick en tjuga o jag sa att han skulle få köpa något gott till bion :) Jag åkte till Kära syster, ätit god lunch och kladdkaka :D Kajsan har somnat om i sin bilstol så de e väl dags att ge sig av hemöver, så hinner vi kanske plocka nåt innan killarna kommer hem.

Kör försiktigt !!

Trevligt...

Ja de e alltid trevligt med lite besök, även om de bara e två kompisar till M. och att de gömt sig i källaren med flipperspelet. :)
En av killarna slänger ur sig - fan ja sa ja skulle köpa mig en motionscykel här i nyår men än ha de ju inte blivit...
Marcus - MEN vi har en ! Du får köpa den =) o pang så va vi utan klädhängare ; )  Super bra !! Den står ju bara där i vägen, nu får den bli använd iaf. hoppas jag.

Jäkla fogar de e inte bra än o tösabiten e ju 4 månader drygt :( var på en liten kort promis idag men se de går inte så bra jag få ju ont i nedre delen av ryggen o sidan av kroppen i höfterna :( Jajajaaa jag vet, jag måste ringa sjukgymnasten...

I morgon blir det snabbsväng till birsta (ev.) för inköp av bläckpatroner till skrivaren så vi kan använda den. Och jag måste in på polarn (www.polarnopyret.se) om vi åker dit. De har sänkt sin rea ytterligare lite.
Och åker vi dit bli det nog en MAX lunch ! Har läängtat deras orginalburgare länge nu.
Sen bär det av hem igen för BIO på Folkan (www.sorakersfolketshus.se) De visar Alvin och Gänget 2 i morgon em. tänkte låta Zack få se den. Vi lånade hem ettan o den gick på högvarv :) så det kan ju va en hit även denna... Trist att jag inte kan gå bara, hade så gärna velat gå med honom. Men jag låter MrM göra det, lugnast det, att jag tar Kajsa.

Kajsa har fått Katrinplommonpure idag :D det gillades ! Till kvällen blanda jag ihop lite gröt men se de köjdes hon av, kanske va det för tjock konsistens...

Kärlek till alla ♥

Dagens dag och Pinga (?)

Tjolahopp !
Mannen hemma igen o fick ta morgonen med Kajsa, mamman fick sova lite extra. Men jag har ju så grymt ont i ryggen, fogarna e inte bra efter graviditeten... borde gå till sjukgymnasten. Men de e mycket man borde... :/

VAD är PINGA?? PINGBACK ?? ja jag e ny på detta o känner mig dum, men ha ja tur kan nån förklara för mig utan att jag behöver googla o söka infon ;) men ja tro ja ska ta o göra det oxå :)

nä måste skynda o lägga i dethär nu för dator skrället startar om sig om 2 minuter !! nån jäkla uppdatering som gjorts...

Pyssel till Tommy som fyller 41 idag !! Bra Zack du gör jätte fint :) ska se om ja kan fixa in en liten bild här på va han gjort :)
men de bli senare...

Puss o Hej !

Äntligen HELG !

Marcus ledig  ♥

Vi har varit hos bästaste Vix o killarna idag :) sen blev det middag hos svärmor för att underlätta vardagen lite :)

Hoppas på bra väder så killarna kan ut o åka skidor :-) Vi köpte nya skidor till Zack idag o han blev så glad när mrM. kom hem med de :-) de sover brevid sängen med Zack inatt :-)

Jag e dötrött o har mega ont i ryggen :-( se klart Let´s Dance o sova sen.


Puss o Godnatt ♥


Kragen kanske har fått sig ett tag...


Frukost menyn består av:

* stekt ägg
* kokt ägg
* äggröra med keso
* äggröra med ost
* äggröra med en skvätt grädde
* omelett med skinka

Till serveras skivad gurka.

Hmm... Jag väljer ÄGGRÖRA MED KESO !

Detta är ett steg i rätt riktnig !


Skönt eller bara dumt ??

Sitter uppe själv, barnen sover, mannen på jobbet, kaffet bubblar i bakrunden, ute börjar det ljusna, har hunnit plocka lite tvätt och gjort mig redo för dagens utflykt, jättetrött o vill helst bara krypa tillbaka till sängen. Ska man tycka det e skönt eller e de bara dumt att va vaken ??

Sitter iaf. o väntar på paket, snart plingar det nog på dörren. Nä inge speciellt upphetsande paket heller. Marcus jobbdator o orderdosa. Fast det innebär ju att Zack får datorn som står i källaren och förhoppningsvis klarar hans spel :) De e bra! Paketkillen/tjejjen kommer innan 9 sa de så jag ha varit uppe sen kvart över 7...

KAFFET E KLART :)

Måste ta mig i kragen...

Ja ryck upp sig i nacken, sträck på dig kvinna ! Sluta säcka ihop, korvringarna runt magen blir bara större. NÄR ska motivationen komma till att orka ta tag i gå-ned-i-vikt-biten NÄR ?? Jag vet ju att jag måste, måste måste måste! Det e ju hur underbart som helst att ut o leka i snö åka pulka o kunna busa med barnen... Men mamman "orkar" inte, sonen har även han berättat det för mig oxå :´( Hinderbana här i höstas när foglossningen ff. var fruknasvärd, så idag skulle han kanske inte säga så...*önsketänkande* En stund går ju an men tänk om man hade orken som barnen! *önska* MEN fatta de e ju bara att ta tag i det! jag vet ju att jag mår toppen på LCHF kosten och promenader, och vattengympa. Jag skulle ju behöva mer men tyvärr finns inte intresse för träning av det slaget.
Hur långt ska det gå innan jag verkligen tar mig i kragen... Jag sover på saken - återkommer i morgon...

STORA APPLÅDER...

Kajsa vände sig från rygg till mage nu i kväll :) stora duktiga tjejjen mammas, puss puss puss puss. 4 månader o 6 dagar.

Zack åkte skridskor med dagis idag :) o han gillade det !! TOPPEN !! Ja han e ju inte så för det här med skridskor, skidor o cykel... cykeln han fick i sommar när han fyllde år testades EN gång, EN ! Trehjulingen han har e inte heller så välanvänd... typ 5-6 gånger kanske MAX.
ÅH gu va gott me ett maxmål ! orginal.... *jennie drömmer o dreglar* ;)

Vi har iaf. köpt skidor åt han idag, så nu kan han ut o träna med pappsen :D så vi hoppas han gillar det o vill ut ofta ;) Vi får skidorna i morgon så vi får väl se o höra då va Zack tycker om de.

Var barnens hus idag, hittade badhalksockar Toppen! nu slipper mamman sitta på sidan av poolen på måndagarnas lek och plask o vara livrädd över att han ska halka o slå ihjäl sig. Skönt *pustar halvt ut*
Det återstår bara att se va son själv tycker om att gå omkring me strumpor i vattnet...

Sen träffade jag o Kajsatjejjen systeryster o fina Stina. Med de och Stinapappan blev det en tur till IKEA för billig lunch - 16 kr för 8 köttbullar, mos, sås och lingonsylt. 5 kr extra för en skål sallad  (rivna morötter och vitkål) och en hårdbröskiva. så summa sumarum 21 kr för dagens lunch :) Helt OK :)

nä hurrni puss o godnatt  ! 
min käre man har ju ställt till så jag måste upp tidigt kl 07 i morgon, eller kanske 07.30. Det kommer paket här på morgonen som jag måste signa, han åker till östersund ännu tidigare så de blev jag som snällt får kliva upp. Jag som verkligen hade sett fram emot en liten sovmorgon o en lugn fm. efter detta stress med dagis i tre dagar. Men men sova får man göra i graven :D o det tar vi om många många många år framöver, inte nu :)


Rörelseleken har börjat !

TACK folketshus i söråker för bra rörelselek ! Ja nu vet ju inte jag va de gör där inne men Zack hade då iaf. jättekul :D han studsa o hoppa o var kvar där inne på tjockmadrassen efter de avslutat så nog ha han längtat tillbaka dit :)
Så mycket att han missa sin data tid idag, ja kanske va de mitt fel oxå men samtidigt så lär han sig juh va som gäller... Vi har nämligen en deal, eller en ny regel om man vill säga så. Att Zack får vara på www.bolibompa.se varje dag en liten stund på kvällen OM han lyssnar på oss så vi slipper tjata när det är saker som ska göras, tex. som idag åka hem från folkan. Jag säger till en gång, en gång till och tredje gången påminner jag om "bompatiden" / datatiden. Då brukar det hända saker! Men idag sprang han tillbaka när han kommit o då sa jag som de va att nu blir det ingen datatid idag. Stora tårar kom o TACK för att Kajsa sov, så jag slapp 2 skrik o panik barn. Han tog det ok ändå o vi kunde glatt gå ut därifrån o åka hem. Men när det va dags för sängen kom han på - men ja har ju inte fått spela dator idag! Nä men du kommer väl ihåg va som hände på folkan? Nääe.... påminnde o då kom ännu större tårar! Gu va jag tyckte synd om honom! Han hade ju bara så kul där o ville så gärna springa lite lite till o Moa va ju kvar o lekte... de va egentligen inte så farligt idag, jag räddade nog bara mig själv från att han skulle komma i säng för sent, lite ångest men samtidigt får jag ju inte vika mig heller när jag väl sagt en sak. hmmm.. varför ska man som mamma (förälder) ta på sig så mycket skuld för saker o ting som händer? Jag tycker ofta att saker o ting e mitt fel. ok, det kanske e det.... ?? Tro han ska få nå extra minuter i morgon, utan att jag säger nåt, så känns det nog lite bättre i mamma hjärtat :) Kalla mig vek, ja gö det ni ;)

Puss och godnatt min underbara skatt ! (som ja säger till Z. varje kväll)


Ännu nåt som tar min tid... ;)

Ja!! jag har fixat en blogg :)
Undra hur länge den håller o hur länge jag tycker det är kul... hmm.
Klart ja ska hålla den vid liv :) Hejja Hejja !! :D

Här kommer jag o kanske mannen i huset, MrM som ja kallar honom skriva.

Vad kommer denna blogg då att innehålla ??
ALLT ! Ja Det som rör oss och vår Familj.

Vilka e vi då i denna Familj ?
Jag - Jennie o mamman i huset. Bäst på att vara Chef i Gula huset (sagt av sonen 4 år) 
MrM - (Marcus) är Pappan i huset o oftast den som städar o röjer här hemma.
Zack - född 2005-06-06 läser och är nyfiken på ALLT ! Självklart Världens Bästa ZACK !
Kajsa - född 2009-09-15 Bestämd och Tjurig ! Men såklart Världens Bästa KAJSA !

Nä nu drar vi till Folkan, www.sorakersfolketshus.se Rörelselek för Zack.

Puss o på Återseende :)
Jennie

RSS 2.0