Brownies med Vit Choklad !

MÅSTE TESTAS !!

375 g mörk choklad.
375 g smör, rumstempererat
1 msk äkta vaniljextrakt
6 st ägg
350 g socker
1 tsk salt
225 g vetemjöl
250 g vit choklad som grovhackas

Ställ ugnen på 180 grader.
Klä en form på c:a 25 x 35 cm med smörpapper eller aluminiumfolie.
Smält smöret och den mörka chokladen tillsammans i en kastrull. Låt det smälta långsamt på svag värme och ställ det sedan åt sidan för att svalna lite.
Vispa samman äggen, sockret och vaniljextraktet i en bunke.
I en annan bunke mäter du upp mjölet och saltet och rör samman.
Häll sedan i den svala smälta chokladen i bunken med äggen och rör till en slät massa. Häll därefter i mjölblandningen och rör tills allt gått in i smeten. Rör i den vita chokladen.
Häll smeten i formen och släta till ovansidan och sen skjuts in i ugnen. Grädda i c:a 25 – 28 minuter. Prova med en sticka i mitten, kakan ska vara mörk tät och fortfarande lite kladdig. När du sen tar ut kakan så kommer den fortsätta att eftergräddas lite och sätta till sig. Det allra godaste blir om du låter den svalna ordentligt innan du hugger in på en bit.
Pudra gärna med florsocker innan du serverar.


(Jag har inte hunnit testa ännu MEN lovar att det skall göras :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0