Brasan =) Zack ...

foto0317 (MMS)

Brasan =) Zack full av förväntan, leker toppen med max! Kajsa får vi väl se hur länge hon e nöjd. Och jag har den rosa jackan ;)


Härligt härligt! Årets första riktiga kött...

foto0316 (MMS)

Härligt härligt! Årets första riktiga köttgrillning! Grillmästar mattias i spetsen! Toppen!


SMS-inlägg

foto0315 (MMS)


Stan e full av blå turkosa kassar... Tro ...

Stan e full av blå turkosa kassar... Tro folk ska dricka alkohol idag, i massor! Många kassar e de! Själv bli det alkoholfritt vin för min del =) trevlig valborg! Kraam


Sitter i väntan hos frissan =) ...

Sitter i väntan hos frissan =) tänkte få bli valborgssnygg ;) klipp klipp =)


=) Moroten har sovit i Landet...

Eller haft panik under all snö i vinter... vem vet, men en morot hitta vi i landet idag, den stackaren hade blivit glömd i höstas. Men vuxit på sig rejält :)

Idag har Z. varit på Dagis. Gick jätte bra o inga konstigheter med armen heller. Han mjäkar sig ju ibland men de e nog bara för att det ska låta lite. Eller så e han ff. lite öm. Vilket är mycket troligt då det va ett illa fall.

Jag o Kajsa tog en promis på 40 minuter sen hem för lunch, kaffe o blöjbyte. Ut till bilen o iväg till moster A. som låna Kajsa lite medans jag räsade iväg till birsta för lite snabb shopping! Linser o RosaJackan. + Linnebody åt K. på H&M.
Snabbt snabbt tillbaka till Annika. En kopp java på stående fot sen hem o hämta Zack.
*phu* vi hann =) till kl 14 alltså.

Väl hemma börja tjatet igen... när får jag spela vintergatan på datorn? Men herregu! finns de inget annat han gillar nu förutom vintergatan spele`? Jo nya tidningar. Men allt annat på hans rum då?? är inte de nå kul längre??
O leka ute ska vi inte prata om! Svårt att gå ut men väl ute e de halv ok.
Vi gick iaf. ut medans omeletten gick klar i ugn. Kajsa skulle sova o vi tog o grejja i landet. Jag kratta o Zack hitta morot och spik.

Middagen idag bestod av Hembakt dinkelbröd och köttsoppa med klimp i ! MUMS !!
sååå gott ! har inte ätit en smörgås på 3 veckor, men idag blev det halva limpan på en gång tro ja! Inte riktigt men nästan. Försökte undvika klimpen men de e ju så gott.

NATTEN - Marcus la kajsa. Gick hur bra som helst! Jag hade ju tokont i ryggen så jag fixa inte lyfta i o ur sängen. Så marcus fick ta största delen av natten :) sköönt! Hon o även jag såklart, vakna vid halv 1. Marcus bara klappa om henne så somna hon om till 4.20 då va det dags för en amning o hon somna gott om. Sen vakna hon godmorgon 7.20 ! Kung! de e ju så natten ska vara !! Ja förutom uppvakningarna då ;) Japp Marcus tar natten även denna natt. Ff. illa i ryggen men mest för att K. inte ska upp o äta utan lära sig att sova utan nattamat.

Nu bli det till att hänga en maskin tvätt o sen SOVA !!  Frissan i morgon o sen ska jag o Kajsa fördriva några timmar på stan - får vi se om påssjukan slår till eller om vi klarar oss ;)
Sen bli det Grillat och Brasa i Timrå hos goda vänner :)

Godnatt ♥


Här har vi en som gillar dockskåpet =)

foto0310 (MMS)

Här har vi en som gillar dockskåpet =)


Kan man ha en rosa jacka??

foto0303 (MMS)

Kan man ha en rosa jacka??


Tjolahejtjolahopp - fast utan hopp...

Så grymt ont i ryggen !! Måste va träningen idag :/ Vibratorplattan hos sjukgymnasten o sen övningarna hemma. Ont gör det ! Vet inte hur jag ska fixa natten :´( Att sänka sängen e ju DÖDENS för ryggen ! Men de värsta e nog ändå att jag inte kan få henne att somna om vid 1-2 tiden då hon brukar vakna, de e bara att gå upp o äta sen somnar hon om o vaknar igen vid 4 tiden, äta o somna om till ca 05.45 :/ Jag kan inte stå o styka på hennes rumpa rygg nu när vi sänkt sängen. Gör jag det inte ligger hon inte kvar så där mitt i natten. Vid läggning går det bra men mitt i natten e hon ju som tokig! Skriken o korvar sig, ingenting e bra (förutom bröstet då). Det tog ju 20 min ibland att få henne att somna om MEN det var värt det för hon kunde sova bättre o var en gladare tjej på morgonen till att vilja äta o leka. Suck! Ja tro jag flyr fältet ett par nätter kanske vi får ordning på det :´( men de ha jag tyvärr inte mage till att göra. Möjligen sova i annat rum... ska kanske fundera på det i helgen...

Eller ha ni nå tips ??

Ska iaf. gå o sova nu så jag orkar natten/morgonen o nästa dag.

Dröm sött ♥

Käraste Syster på besök igen :)

Syster "Man" (ja de e ju inte gifta än) o barn på besök idag ! Hurra som en räddare i nöden ! Det va precis va vi behövde efter denna tokiga morgon med dagisdiskussion. Men när vi gick från Sjukgymnasten sa han inte ett pip om dagis. Vi gick ju på ica, köpte mjölk till stuvade makaroner o varsin glass :) Vårens första för mig :) faktiskt så va den inte så god som jag trott. Kanske lite sockersug ändå har försvunnit :D närmare 3 kg minus står det nu :) tänk när jag få säga minus 10 ! vilken lycka :D men ja måste skärpa till mig igen! Det har gått lite utför o slarvats en del. Dåligt både med promenader o hemmaträningen, övningarna jag ska göra har det tyvärr slarvats med. :/ o även nån liten chokladbit :/ Skärpning !

Nähä nu va det dags att plocka disken så det finns plats att grejja middag. Kyckling (ris) currysås och grönsaker.
Zack ser på Eva Funck film o Kajsa sover. Hoppas hon sover en timme till, det behöver hon då hon sovit dåligt idag. Vakna 05.45 somna till en kvart vid 07. Vaken till efter sjukgymnasten dvs. kl 10 o sov i en halvtimme då. Sen tog hon en halvtimme vid kl 13-13.30. Så hon bör ju va lite trött.. men snart ha hon sovit en timme. Bäst jag skynda mig så jag hinner!

Puss o Hej ! ♥

 


Första ute Fikat =)

foto0291 (MMS)

Första ute Fikat =)


Då hade man tränat hos sjukgymnasten med...

Då hade man tränat hos sjukgymnasten med båda barnen då. Tanken var ju att Zack skulle till dagis, men då han säger att han inte vill o ff. Har lite ont i armen så okej då var hemma idag oxå. Men sen på vägen till sjukgymnasten stor gråter han JAG VILL TILL DAGIS! Men va i hela friden! Testas jag bara eller kom han på att han verken ville?


Här fastnar vi ofta när vi är på ica. Vad ...

foto0290 (MMS)

Här fastnar vi ofta när vi är på ica. Vad gör bak potatis så intressant?


Ap trött även idag :(

Jodå, o ändå sitter jag uppe fast barnen somnat, åtminstonde ena sover. Fast Marcus kan lika gärna stanna uppe tills Z. somnat så borde jag kunna lägga mig. Men då ha jag varit så smart att slängt in en maskin tvätt lite för sent så ja får nog snällt vänta en timme till innna jag få gå o sova :/ Jo, visst kan han hänga den men ja tro att han oxå vill sova snart.

Deklarationen är skriven o ligger snällt i ett kuvert o väntar på att få bli granskade. Vi kommer säkert inte få nå rotavdrag på badrummet. FAN oxå! om vi ändå hade vetat så hade vi ju inte varit så snabba med att få hit de. Vi har fakturan utskriven den 2/12 om det hade varit den 8/12 hade det inte nå problem. Nu måste vi skriva en förklaring på varför den är skriven då o inte senare... jaja. De e bara att hålla tummarna.

Nu kom mannen från källarn, spelade lite flipper :) Fast ikväll va det ett j-vla skitspel tydligen.
"men gå o lägg dig då om du e så trött" - men tvätten då... Ja men jag lär ju va vaken så ja ta väl den. TACK
så nu springer jag ner o duschar o gå o sover !!!

Godnatt, älskar min man ♥

Hemma dag...

Hemma hemma hemma... Zack har ont i armen så vi blev hemma idag :( trist då jag o malajsan skulle få åka till Bergeforsen på trevlig Mammabarnträff, 10 stycken tro ja vi skulle bli. Men men de få jag träffa nästa tisdag oxå så de gör inget. Zack stackarn ha ju ont i vänsterarmen efter fallet igår. Men positivt e att det blir bättre o bättre. nu håller han faktiskt i en lätt bok o läser för Kajsa, så böja den o gripa lätt kan han. Skönt den e ju inte bruten! Ja för så illla hade de kunnat gå :/
Och Kajsan hon bara mööööörschar fram! Duns hörde jag från vardagsrummet då jag bara gick ifrån snabbt för att plocka fram målarfärger åt Zack. Jaha men då hade hon rest sig upp mot Zacks lilla fotölj o dunsat bakåt, slog ju självklart huve i golvet. *suck* denna jänta kommer man få jaga jaga passa o passa! O hon stoppar ALLT hon hittar i mun! De gjorde inte Zack! Han va inte intresserad av småsmulor, damm och liknande. Men den hära, rätt va de e så smaskar hon på något dammkorn eller nåt. :/ illa.
Och nu e de inte långt kvar innan hon kryper ! Hon ålar o drar sig fram snabbt snabbt nu, men även stannar hon upp o ställer sig i krypposition. Och idag tog hon en eller två kryptag innan hon föll pladask. Jag väntar bara på att hon ska stå på näsan i golvet!
Snabbjäntan! Ingen vila ingen ro ;)
Första tanden har tittat fram på henne oxå :)

Nu ska ja ta o fixa fisk-i-ugn-middag o Zack ska få låna datorn medans jag gör det. 

Goungarna !! ♥ 

ILLA OTUR !

Men tur i oturen !

Först vakna jag av att Kajsa hade ramlat, hävt sig ur sin säng! Tack o lov var det bara ner i vår säng hon trillat, hennes säng hade jag dragit så den stod kloss mot vår... annars hade det gått illa ! Fy, vill inte ens tänka på det. Nu är den iaf. sänkt o vi kan pusta ut. Hon somna även gott, men hade snurrat o lagt sig åt andra hållet än va hon brukar sova. Hon böka runt rätt ordentligt, försökte stå mot spjälorna men kom inte upp riktigt. Hon brukar ju kika mot vår säng om vi ligger där o sover men nu ser hon ju oss inte, nu ligger hon ju för långt ned...
 
Sen otur nr 2 kom då Zacl trilla från en klätterställning o föll illa på sin arm :( Jag hörde ett knak men de va bara ett skydd som satt runt stolpen som han hade klivit till på i fallet. Den e iaf inte bruten men ont har han... liten spricka kanske?? Eller så blev det "bara" jätte ont iaf. Lillstackarn mammas ♥ Han fick en dos alvedon för han hade så ont o inte ville röra armen så gärna. Han kan röra den det har jag sett, stötta sig lätt på den och greppa med handen. Nu när han la sig va han lite sur på alvedonen... Den hade busat med honom o åkt ned i fötterna istället för att tagit bort det onda i armen.
Vi får väl se vad han säger i morgonbitti då han vaknar. Jag hade tänkt dagis för honom i morgon.... men vi får väl se.
Åter igen jag e iaf. glad att jag inte har 9 !! Nio barn alltså!! Då skulle man ha sånnahär dagar flera gånger i veckan, eller varje dag kanske??  Jag får iaf. aldrig veta för jag kommer aldrig vara där!

Marcus på Bedminton, jag borde betala räkningarna men tänker sova istället. Frisklufts förgiftning, så mycket vi varit ute idag ;) TACK Jessica o barnen för en fin dag på er baksida :)

Godnatt ♥


Kajsa gungar för första gången =)

foto0289 (MMS)

Kajsa gungar för första gången =)


Jaha då va friden över...

KAJSA HAR REST SIG STÅENDE !!

Vi har en back med Lp skivor i vardagsrummet, brevid den en pall, liknandes en fotpall.

Där drog hon sig upp! Hon såg lika förvånad ut som va jag nog gjorde :)
Igår börja hon ju dra sig upp till knästående, och idag till helt stående! Var tar bebistiden vägen?? O inte bli nätterna bättre heller fast hon bli större... :/

Första tanden har spruckit fram igenom tandköttet nu :) Bra för henne o jag hoppas att de bli mindre gnäll nu.
*hoppas*hoppas*

Zack spela bingolotto, ingen vinst denna gång :(

Vagnen finns på Tradera nu! Min kära 68:a.

Hoppas att nån nappar på den då springer jag o köper en ny scooter vagn :)
Måste hinna lägga ut nå fler innan midnatt nu för de va gratis om de inte blev sålt. Därför chansa jag med tradera oxå på vagnen. Annars e de ju blocket som gäller där egentligen.
 
Idag ha vi varit o firat Farbror Micke på födelsedagen och träffat Nytillskottet Bill hos några goa vänner :)


När vi kom hem hade vi lite vårstädning på tomten :) Zack o Marcus tvätta bilen, Jag rensa lite i rabatten vid garaget Kajsa var en mycket god arbetsledare ;)


I morgon måste jag sitta o packa på förmiddan när Kajsa sover. De ligger o väntar på att bli postade =) Kul när det rullar in lite extra slantar :) o nu har jag ju inte köpt upp de heller :) inte än iaf ;)Håller tummarna för en låång skön natt ♥


Kajsa hittar kylen! Första gången hon rikt...

foto0287 (MMS)

Kajsa hittar kylen! Första gången hon riktigt drar sig upp, knästående. Måste sänka sängen hennes!! Kraam


Galonbralla, skor och tidningar

De e dagens Shopping det. Mamman fick åka iväg på den "vårliga" Bytesmarknaden i Bergeforsen i förmiddags. Sen blev det en tur till Skokanonen, Va fint de fått !! Där blev det nya springskor till Zack. Dock inte röda som han önska men ja lova han ska få röda foppisar till sommaren i stället. :) Eller gummistövlar om vi hittar några till ok pris.

NATTEN - Usch, fy o jäsiken va trötta vi är idag! Vet inte va som va fel men som vi kämpa för att få jänta att somna om :´( Hoppas på en BRA natt i natt för att jag (marcus) ens ska orka överleva morgondagen.

Nu ska ja fixa en fruktsallad och kolasås ;)

Ja, igår fuska jag till det lite med glass o kolasås och ett par rutor marabou mjölkchoklad. Idag har jag även nallat en sked kolasås ur skålen som blev över igår :/  MEN jag tackade nej till gobit till kaffet hos frissan :D Förr hade det lätt blivit både och så jag har ju iaf. gjort ett bra val :)

Strax kommer Moster E. med man på en kaffe o fruktsallad :) Hoppas på en altankaffe, det är ju såå härligt ute !

Igår fyllde Mickepicke, marcus bror år. Så imorgon bli det kalas och sen snusa liten bebis hos ett par vänner :D


Lördagkväll trött som fään!


Syster...

Den bästa syster :)
Hon kommer hit o lagar mat, dessutom köpt med sig tillbehören till fläskfilén. Men syster då! De va ju vi som skulle bju på mat... fast en överföring kommer ;)

Marcus fick lägga Kajsa !!
Så härligt, det lyckades :)

Känner mig super duper nöjd med färgen på håret !!
Vilken bra dag det har varit


Zack eller Kajsa?!? =)

foto0284 (MMS)

Zack eller Kajsa?!? =)


Kajsa premiär åker kundvagn =) ...

foto0281 (MMS)

Kajsa premiär åker kundvagn =)


GLAD! ...

GLAD! Vågen visa mer än 2 kilo mindre, närmare 2.5 =) Kjolen känns lite större än sist =) Jag har haft egentid hos frissan =) Fått ny färg och ett lätt klipp, mer tar vi nästa fredag då vi inte hann nu. Allt hade gått bra med barnen hemma, kajsa ätit o sovit bra o sov igen nu när jag kom hem =) så lugnande =) Härligt vårväder ute =) Syster med familj kommer på middag =) och sist men inte minst Marcus klara budgeten även denna månad =) TOPPENHÄRLIGT !!


Dagens coolaste tatuering !HAHAHA !! =D


LCHF - pannkaka

Alternativ Pannkaka !

3 paket bacon tärnas och läggs tillsammans med 50 g tärnat smör i en långpanna. In i ugnen tills det är stekt och smöret bubblar ordentligt. 225 grader.
Vispa ihop 8 ägg och 1.5 dl grädde, 250 g keso aningens peppar. Slå det på baconen. Och strö osttärningar över allt. Grädda tills den fått fin färg... 30 minuter ??

SUPER GOD !!

Skön dag =)

Jag hade turen att Marcus va hemma i morse, satt o ringde lite innan han skulle iväg på kundbesök och byta däck på firmabilen. Blinka lite fint me blåögon´a - vill du lämna Zack på dagis ? Å det gick bra =) Zack blev alldeles till sig då pappa inte varit på dagis på vääldigt länge. Han visa han runt o berätta hur man gör när man lämnar =) Det va super bra ! och den lilla spärren om att inte vilja gå på dagis verkar ha släppt... hoppas iaf.
Sååå skönt att slippa släpa in o ut Kajsa ur bilen, ja vi brukar gå men jag skulle ta en sväng till Birsta.

Ja så Jag o Lilla K åkte till birsta o kors i taket Kajsa sov närmare två timmar ! Brukar bli en halvtimme eller en o halv timme. Toppen !! Mamman fick tid att gå o kika runt :)
En skjorta till pappa (min pappa)
Tre slipsar till MrM
En stickad tröja till MrM
En eco tröja till mig - MIG
Ett par leggings till mig
Två par strumpor till mig
En t-shirt till Zack

En good sallad på Charm med Jessica o Hanna =) Drack kaffe men tacka nej till kaka ! :D

Sen kände jag mig klar så jag åkte hem så jag hann gå upp till dagis istället för att ta bilen. :) toppen!

Super goda torsdagsmiddagen tillagades o serverades - mums! Ärtsoppa o Lchf pannkaka :) (recept under recept)

Tog med mig Zack till Åsa o Nora för att få lite kläder till Kajsa :) tro det blev 8 par skor !! galonkläder, jacka, ett par klänningar, byxor, tröjor, mössor etc etc... 8-10 påsar med kläder rotades det runt i. De va jättekul :) 4 ha´glada tjejjer, roligt :) Åsa hade även bakat sin berömda kladdkaka - men jag tacka åter igen nej :D bara kaffe tack :)
Känner mig så stolt ! De e ju super bra ! För två tre veckor sen hade jag ätit både kaka på charm och kladdis hos åsa, men inte idag :D 
TACK ÅSA OCH HELENA FÖR ALLA KLÄDER !!

I morgon bli det frissan !! 3 timmar ensam ;) Hoppas jag kan slappna av o njuta o inte tänka för mycket på de mina hemma... svårt men jag måste :)


Sova nu ♥ 


Massor med god torsdagsmat =) ...

Massor med god torsdagsmat =) Ärtsoppa o lchf pannaka =) lchf pannakan är gjord på 3 paket bacon, 50 g smör, 8 ägg, 1.5 dl grädde, 250 gr keso, aningens peppar och ost Tärningar. Kanongod!! Kraam


Tussisar!! ...

foto0279 (MMS)

Tussisar!! Årets första för oss =) se även bäcken i bakrunden, så vårigt =) Kraam


Älskade Hjärtegryn - TÄVLING

Vi e med o tävlar om denna (eller annat tyg) solhatt :)

klicka här för att vara med ni oxå :)


Menyn för nästa fredag =) Zack bestämmer !

Vi har kommit fram till att vi seriöst ska testa att göra en veckomatsedel. Perfekt ! Denna vecka har det gått toppen =) måndag e korvdagen, tisdag fisk, onsdag blev det kassler, torsdag ugnspannkaka + ärtsoppa, fredag tro jag det står fläskfilé på. Lördag söndag ej ifyllda. Kyckling en av dagarna.

Så det är dags att fixa nästa veckas matmeny nu. FREDAG fick Zack bestämma och han ska va med att laga maten. Trerätters blev det oxå =) lyxfredag ;)
Förrätt: Zacklandsgubbe (bild i föregående inlägg) Det är en Apelsinhatt, Salladshuvud, Olivögon och näsa-mun av morot. Spännande att se va han får till :)
Huvudrätt: Tunnpannkaka med Hjortronsylt och grädde.
Efterrätt: Vaniljglass med "moa´s" Kolasås. (egentligen davids, men vi åt den ju med moa :) )

Härligt! ska bli kul att få laga maten med honom, han kommer vara så stolt när han får bjuda oss på sin Zacklandsgubbe :)

Kajsan sover och jag hoppas verkligen att hon sover bättre än i natt. Zack ligger o läser men jag hoppas han somnar gott han oxå snart, så vi kan gå glada till dagis i morgon.

 

Godnatt allihopan ♥


Zacklandsgubbe =)

foto0278 (MMS)

Zacklandsgubbe =)


Dagens Dagis Dag ...

Jag har fortfarande ett sår i hjärtat över gårdagens dagisdag. :´( Idag ville han ju inte heller dit, men jag skulle till sjukgymnasten och därför fick han gå. Men jag lova hämta honom tidigare, direkt efter lunch kom vi överrens om. De e så skönt att han är stor o det går att prata med honom.

Det gick hur smidigt som helst i morse! Kläderna va på på ett killivipp! Så överraskande o roligt. INGET TJAT !! TACK lilla älskling ♥ Frukost och på med ytterkläder gick oxå smidigt. Trots att han egentligen inte ville till dagis :´( Men vi pussa hejdå och han sprang in för lek. Så han trivs ju o har det bra.

 

Jag hämta honom precis som jag lovat. Vi for till Morfar o fika, mötte båda mina mostrar och morbror :) Men de e så taskigt att jag e så trött! Känner mig helt slutkörd, inget är riktigt kul längre o jag bara snurrar med i mammahjulet, Känner mig sunkig o smutsig av snor hela tiden ! Men men de vänder nog snart. Snoret först o nätterna sen :)

 

Vi prata på vägen till dagis om morgondagens dagisdag. Bestämde att han skulle vara ledig o vi skulle åka o köpa nya skor åt honom. Men när jag hämta så sa jag för mig själv, vi måste ta med alla kläder för nu e du ju ledig i morgon o över helgen. VA?!? näe! eller mamma va e de för dag i morgon?? Torsdag... Näe näe då ska jag gå! o du får INTE komma tidigare! Jag stod som en liten fågelholk men sen klarna det. De har en speciell torsdagslek, eller han o Nora lekte den i torsdags så de tänkte leka det även denna så de bli dagis i morgon iaf. :) Skönt nu känns det lite mer positivt igen. Och vips fick mamman en "ledig" dag till... promenad och förhoppningsvis en folkan lunch med Helena o Hilda :) Annars bli det nog birsta o nya leggings till mamman.

 

Strax kommer Zack hem från sista Rörelseleken för denna termin. Så då bli det dags för kvällsfika för barnen!

Mammas ♥

 


Men shit - tänk om hon biter mig !!

Kajsas första tand håller på att visa sig :D Ja jag kan nog inte skriva dagens datum för första tanden men i morgon eller nästa. Men idag såg jag en liten liten vit prick en gång sen ha de bara sett bulligt ut o det känns att den är på G. Äntligen! så kanske vi får tillbaka vår goa glada Kajsa istället för den gnälliga tråkiga saken.
Sover oroligt gör hon oxå. Så snälla snälla tand kom upp så vi får lite bättre dagar =)

Höger framtand nere ♥

Besviken ! Stackars lille killen :(

Zack ville inte till dagis i morse. Vi hade kommit överrens om att han skulle klä sig på en gång på morgonen - vilket gick hur smidigt som helst. Sen frukost och dags att ta på ytterkläder. NEJ MAMMA ! Jag ska inte till dagis ! Jag vill inte vara ute där !
VA?!?! vi som va överrens i går kväll om hur morgonen skulle se ut och att vi skulle gå till dagis. :-o
Nähä! Det som såg ut att flyta fint sluta i diskussion, lirkande och mutan för att få på ytterkläderna och gå ut.
Tog en omväg o försökte göra våran promenad till något kul. Mamma när ska vi gå hem igen?? Mamma jag tänker inte va på dagis i dag... Vi gick ändå dit och prata på vägen om va vi skulle göra efter dagis etc.
Väl där möts vi av Nora och Zack bli ju glad och vill gärna visa vattenbanan de lekte med i torsdags och tänkte fortsätta leka med nu.
Vi stod där o undrades över det frusna vattnet.. det gick ju inte att göra nån bana!
Fler barn kom dit även två fröknar.
- Men då så Zack då går mamma, Puss älskling!
så gick jag. Han stod o titta ned o jag trodde han börjat leka med nora.
Sen fick Jessica hämta killarna från dagis medans jag satt kvar på folkan me små bruttorna, praktiskt att hjälpas åt :) Det hade kunna bli fel då morgonen va så tokig, men det gick bra, killarna bara skutta med, glada över att få mellisfika på folkan.
Men de första Zack sa när han såg mig var - Mamma du sa ju inte att du gick ! Jag blev jätte ledsen :´(
Men lille stackarn uppfatta inte att jag gick! Man får ju aldrig lämna ett barn på dagis (eller nån annan stans) UTAN att säga hej då ! Man får inte smita !
Jag skäms! Han uppfattade inte mitt hejdå utan tror att jag bara lämnade honom. :(
Men mamma! jag ville ju inte vara på dagis. :(
MITT hjärta blöder - Stackars lille son. 
Jag var ledsen 6 gånger!! eller 7 ! Och jag tänker vara, minns inte om han sa arg, sur eller ledsen på dej i 10 dagar! Men fy stackarn de va ju verkligen inte meningen att smita :( Jag förstår att han e besviken o ledsen på mej. Jag har sagt förlåt flera tusen gånger idag. Och nu i kväll när vi borsta tänderna sa han - jag är inte ledsen längre. Men dagen va inte så kul, mest ledsen. MEN FY VA DE SVIDER I HJÄRTAT !

Jag som e hemma o allt, varför tvinga ja dit honom idag?? För att jag själv skulle kunna ta en promis och lunch på folkis.
Jag lova honom att komma tidigare i morgon iaf. Jag har ju sjukgymnast tid så jag måste ju dit. Sen hämtar jag honom efter lunch kom vi överrens om. I morgon e de ju inne på fm. o de tycker han bättre om. De förstår jag, så tråkig utegård som de har. Bara asfalt och en stor slänt. 2 gungor och ett litet mini klättertorn med en mindre rutchkana än de har ute på småbarns dagiset. Snevridet!!

Hoppas vi slipper bråk i morgon nu, annars få han väl följa me till sjukgymnasten då, inte mer me det. Jag tvingar honom inte till dagis !

Puss o gonatt

Samtidigt har hanna o kajsa mysigt =)

foto0273 (MMS)

Samtidigt har hanna o kajsa mysigt =)


Fika killarna på folkan =)

foto0272 (MMS)

Fika killarna på folkan =)


Jag bestämmer...

Att barnen e pigga o krya i morgon OCH att det INTE blåser !!

Zack behöver gå på dagis i morgon, dels för att vi behöver några timmars paus från varandra nu, och leka leka leka är nog hans medicin just nu. Så jag hoppas verkligen hostan lagt sig ytterligare tills i morgon. Det e morgon som e värst, sen på dagen ha det inte varit nå problem. HOPPAS !
Kajsa snorar :( Men ja tro det är en tjurig tand på G. Så vi hoppas hon inte heller bli sämre utan håller sin nivå eller tillomed är lite bättre. Då bli det folkan o sångtjejjerna :) + PROMENAD ! Jag behöver ut o röra mig ! Sjuka innedagar är ingen hit.

Nu Packa lite tradera auktioner som gått ut, sen SOVA !!
Sova de e nåt jag behöver, varenda liten timme är guld värd.


Puss o Godnatt ♥


P4...

Håller jag verkligen på att bli gammal ?? När Rix lade ner här i sundsvall så bytte jag radiokanal till P4 ! men Hallå! Som jag dömt ut mamma för det.... eller e de ok nu när man e 2 barns mamma själv?? Eller e de ok bara för att trafikmeddelandena kommer där?? Har ju Marcus efter vägarna o jag vill veta va som händer. Hur som helst så e de P4 som spelas på radion.

Kajsa tjejjen har det tandjobbigt tro jag :( sovit korta korta svängar idag. så Marcus fick ta med henne ut o åka lite bil när han kom hem så hon fick sova lite, o peppar peppar sover hon än. 45 minuter nu.
Han bytte barn o tog med sig Zack till Sitt gamla jobb. Köpa tejp, som Zack använder upp i ett nafs! OM jag inte gömmer den. Så nu behövdes ny inhandlas. Och mamman fick lite andrum hemma.

Dags att fixa middag ! Korvstroganoff. igen. Men då äter Zack bra! De e nog hans favvomat de.

Korv e kärlek ♥

Blodpudding monster =) ...

foto0266 (MMS)

Blodpudding monster =) Första gången vi testar det, men det verkar gå hem =)


Figuren i vänster hörn - betyder... Ej för...

foto0255 (MMS)

Figuren i vänster hörn - betyder... Ej för gravida! Tro ja ;) De e bra att de e tydliga med en bild då alla som dricker minttu inte förstår finska =)


Sug lilla vän...

Jag som e mitt upp i amningen satt o kika lite i en amningsblogg som ja hitta.

Undra hur den som skrev denna dikt tänkte ??? HELT Besatt av att amma??? hu´! ja tycker den e lite läskig !
Nä, nån amningsblogg bli det inte mer... så besatt e jag verkligen inte! Jag vill ju sluta amma nu... snart iaf.


Sug

lilla vän

sug

släpp inte taget

utan bara sug

jag känner att det är bra

sug genom natten

så sover vi bättre

sug hela dan

så trivs vi ihop

sug när du är ledsen

sug när du är glad

sug lilla vän

det får oss att må bra

sug så det sprutar

det måste va bra

sug när du är hungrig

var eviga dag

sug när du är mätt

det tror jag du ska

jag känner det på mig

att suga är bra

Tänk de som lever så här... måste va super jobbigt.

Dömmer ingen - gö´ det du trivs bäst med ♥


Nej men va trevligt...

Mattias o Robert va förbi på ett besök ! Jo, de hade ju ett litet ärende oxå... hämta Minttu som Marcus varit till Grannlandet Finland o köpt.
Gissa om vi längtar tills altanen e framme, lååånga kvällar med sool och en goood baccardirazzdrink kanske en klunk minttu, lite kortspel och bara njuta. Lovely! De e stora fördelen med hus :) ALTANEN !!

Vi prata om Helsingfors, längtar efter en tur. Ja de e väl jag o Mattias som e helsingforsfrälsta :) Ostkrokar från barnbordet ;) haha! Förr åkte vi ju två gånger per år, lite olika människor men givna var Jag, Marcus, Patric och Mattias. Bubbla lite sen buffén med snaps för killarna o rödvin för mig sen blev det sällskapsspel i nån bar :) Så kul ! Skulle så gärna åka, men då följer givetvis barnen med. Då blir det mindre vin o tidigare kväll, men de e helt ok ! :) 
Till Hösten Kanske ??
Annars ska det va typ nu... men de kostar ju lite oxå. Även om man kan få själva resan o hytten gratis kostar ju bensin ner o hem sen buffén e ju inte gratis. SVINDYR egentligen. O sen vill man ju handla lite Taxfree, självklart. Parfym o gosaker ;)
Ja vi får nog ta o boka in sväng till hösten, förlåt mamma ja vet att du inte vill ha oss ute på havet...

Marcus gick ut me en soppåse, då mötte han en man me en lidl påse med lappar i. Sorry Sorry så sträckte han fram lappen... han sökte jobb. Stackarn, de lär nog inte gå så bra för honom... en kurs i svenska först kanske??

Nähepp nu ska ja ta o kolla tradera o kanske lägga upp nå nytt :) Sen bli det Wallander film o data förbud ;)

Pusspusspuss ♥

Skönt ute trots blåst snälla Zack vattnar...

foto0253 (MMS)

Skönt ute trots blåst snälla Zack vattnar vår blommorna =)


Härliga morgon ... eller ??

SÅÅÅ underbart att INTE vakna av en liten dam i sängen brevid. Pappsen vakna först o gick upp - jag fick sova vidare. =) Det var även "tyst" i huset när jag vakna. Jag hörde hur de lekte med Zack. Skönt, jag vände på mig o vila vidare. Sen va det dags för lite gröt frukost för liten malajsa, nej nej här skreks det istället! Men jag låg kvar! Kan ju inte komma som en "räddare" så fort jänta skriker. Men hon tystnade o då kunde jag visa mig. Då hade MrM gjort två grötförsök. 3 skedar hade hamnat i munnen. Jag förstår det är svårt att gröta på morgonen då hon e van att jag ammar henne. Men de va så skönt att få sova en stund extra =)

Solen skiner o Marcus e o byter däck!

Sommar nu? ♥

Familjepartaj :) men bara en halv familj :(

Familjen Tengerström hade bjudit in till Familjefest idag. Jättetrevligt :) 20 pers inbjudna - 5 familjer. De bjöd på kyckling gryta - jätte god ! Cheesecake, glass och hemmagjord kolasås (smaka knäck!) till efterrätt, massa godis och chips/ostkrokar. GÖTT !! TACK så mycket !!
Synd att Zackebus är sjuk, så han var hemma med pappamarcus o lekte skattjakt, åt pizza och myste säkert i massor. Jag o Kajsamalajsa tog en promenix till granngatan som de bor på. De va trevligt ! TACK igen :)

Men vilket tokigt väder det varit idag - Toksnöa, Toksol, Tokstort mörkt regnmoln (men de kom inge tro ja) sen Tokblåser det. Nä i morgon vill vi ha Toksol o ingen blåst. Fixar gudarna det? =) *Jag hoppas*

Har testat mina nya skor ute nu oxå - Känner mig lite som Tigger i Sjumilaskogen =) Studsig :D

Puss o Godnatt ♥


MEEN vad e detta??! De toksnöar ju! Känns ...

foto0251 (MMS)

MEEN vad e detta??! De toksnöar ju! Känns fel att byta däck nu :\


Vad vi 4 gjort idag... ...

Vad vi 4 gjort idag... Marcus vilat bort lite migrän. Jennie lekt mommis o gått med skorna inne. Zack haft feber. Kajsa ritat med grön tusch under hakan. Ja de har vi gjort idag. =)


Kajsa leker tittut med duken. =)

Kajsa leker tittut med duken. =)


Jag tänkte vinna ;)

Denna coola maskin :D


Så håll tummarna - kanske vi oxå får en ren bil snart ;)


Jag toktrivs i mina nya skor =) De e så lä...

foto0242 (MMS)

Jag toktrivs i mina nya skor =) De e så lätta o man som studsar fram i de =) känns som jag får bättre hållning och att jag tappar nåt gram i var steg =) en mirakelsko ;) Tack igen Andreas mycket bra, jag skulle kunna bosätta mig i dessa :) Kraam!


Toppen kväll :)

Nybadade goa ungar och en man som kommit hem :)
Första gången Kajsa bada i badkaret och dessutom tillsammans med Brorsan :) Hon ville tillbaka när ja tog upp henne. De e ju bra :)

Zack han e kille ! Inget att tvivla på... Vi gick hem från dagis o han fick ett tuggummi. Vips for det ur munnen, Han fick ett nytt o inte många steg efter låg även det på marken. Han kan alltså inte göra två saker samtidigt ;) o därmed ingen kvinna i honom :)

Puss ♥


Jag lyckades !! :D

Ut o gå skorna står här hemma o väntar nu bara på att få bli superanvända :)
Andreas måste va världens bästa säljare - Jag tycker ljusa gympadojor e fula! Ja iaf. på mej, att de e praktiskt e en annan sak. Sen alla andra som har sånna e de ju inge fel på! De passar ju i de de gör ju inte jag! De se alldeles för sportigt ut ;) Enligt mig har man sånna för att de e sköna och bra för fötterna. Inte för att de e snygga.
Men åter till Andreas - Ja va tro ni står här brevid mig?? jo ett par ljusa joggingskor ! me en fet nike logga på sidan! Men vet ni, de var inte såå fula o de var GRYMT sköna. Så nu e de bara att fokusera framåt! Iväg UT !!

Välkommen Sol och Vår ♥

Nackdelen med våren :( HATAR!!

foto0241 (MMS)

Nackdelen med våren :( HATAR!!


Jaha då var man har igen då ;) jag letar f...

foto0240 (MMS)

Jaha då var man har igen då ;) jag letar fortfarande ut o gå skor... Men idag tänkte jag inte åka hem utan! Kraam


Träning, sjukgymnasten...

Ja jag va ju till sjukgymnasten idag. Men hon e ju lite tossig... Varför ska jag göra övning för mina axlar, skulderblad när det är ryggen o fogarna hag har ont i ?? Jätte bra men varför inte ta en del i taget??

Jag ska fortsätta med de tre övningarna jag gjort + en till. Sen ska vi ses varje onsdag här framöver och köra övningar på vibratorplattan. De va rätt kul o jag känner mig ju tokpeppad just nu både till att bli bra, få upp kondisen och minska i vikt :) Så i morgon bär det iväg till Intersport för att köpa en riktig walking sko som e bra för mig o mina fötter. Taskigt e att jag har så konstigt ont i vänsterfoten, vet inte va de e men de e sämre nu i kväll än va de brukar vara. Kan de va vibrationerna tro ?


Jaha e de såhär ja kommer se ut sen då ;) framför allt kunna göra som henne...

Ska bli nöjd igen ♥


Kajsa 7 månader !

Tänkte uppdatera lite om lille Kajsa som inte längre e så liten... mammas bebis juh ;)

* 7450 g i vikt
* 69 cm lång
* 44 cm runt huvudet
* Sitter utan stöd, men inte så jag törs lämna henne riktigt än.
* Tok "kryper" ålar o drar sig fram med en jädrans fart.
* Älskar att hoppa !
* Har en (8) råtta, gärna en "tass" i munnen när hon sover.
* Maaammma :) säger hon. Sen om hon menar mamma eller om de bara låter så e ju en annan 5a.
* Älskar sin storebror ! De har hon sagt till mig ;) Eller snarare visar då hon får knostertag om honom :)
* Ammas lite för mycket, enl. mig. Frukost, mellis och en slurk på kvällen efter gröten. Hon brukar äta riktig mat till lunch och  ibland middag, gröt till kvällsfika. Därimellan kan det bli ett mellis i form av frukt. Vill få till lunchen helt ok innna jag helt byter ut ett mål till. Hon äter lite för lite där än.
* Oftast glad och sprallig MEN kan va enormt tjurig o gallskriker!
* Tokmammig!
* Just nu i detta nu, snorig :( men de verkar varenda unge vara idag.

Älskade Barn ♥ Du är bäst !


VÅÅÅR !!!

foto0237 (MMS)

VÅÅÅR !!!


Såhär ser det ut när man vägrar ligga o so...

foto0236 (MMS)

Såhär ser det ut när man vägrar ligga o sova... Tjurfia!


Ser framemot en toppen dag i morgon! =) 9...

Ser framemot en toppen dag i morgon! =) 9.15 sjukgymnasten hoppas på att vi kan se att det går framåt med övningarna, fast de kanske man inte gör på 2 veckor? Sen bli det folkan lunch med helena o hilda =) promis är det tänkt o sen en sen 6 mån koll med 2 prutor till kajsa. Nu sängen! Och hoppas på att kajsa sover gott! Vaknade nyss, ja de är mer än regel än ett undantag när jag ska till att gå o sova. Jag hinner inte lägga mig utan redan vid tanken vaknar hon. Har precis stått 20 minuter med henne. Jaja, godnatt! Kraam!


Nytt kommunikations sätt...

Ja, jag tror att jag o min man ska testa ett nytt sätt att komunicera på. När han kommer hem ska han få berätta hur Hela hans vecka varit :D Va tro du om det Fredrik ;)

Finväder i morgon oxå ♥


Trevlig dag med sång mammorna och erik =)...

Trevlig dag med sång mammorna och erik =) Tack så mycket för några toppen timmar trots kajsas tvära humör :\ Nu står jag utanför Vc med en Sovandes kajsa och en helnöjd liten hanna som fått låna kajsas leksak. Mamma jessica är inne o tränar lite =) perfekt när man kan hjälpa varandra =) och efter dagis bär det av till ljusta för middag hos familjen bäck. Smidigt när marcus e borta. Tack. Kraam!


:´(

Jag e ARG, LEDSEN och TRÖTT !!

Måste bara få svära av mig på den förbannade tanten på Högbergs Plåt !! - De e sånt man får räkna med GAAAAAAAH ja men säg då det INNAN ni förstör o vägrar ersätta !! ok, de e inte de i sig som förstört MEN vi anlitade de som hel entreprenad o då ska inte vi ha nå att göra med RAGN SELLs som egentligen orsakat skadorna. De ska H-plåt ha. Men där säger de exakt samma fras o rad - De e sånt man får räkna med.

Ingen konsumentvägledare finns att få hjälp av heller :[ Marcus ringde ett nummer på www.konsumentverket.se Där ville de inte heller hjälpa oss !! Vänd er till er kommun !! Men va FAAAAAAAAN vi har ju ingen i vår kommun !! Då kan ni kolla om de har någon jurist som vill/kan ge råd. GAAAAAAH ja tro ja bli tokig!!

Borde ringa Sverker Olofsson ! Ja om han inte är intresserad av Högbergs eller RagnSells så lär han va intresserad av Konsumentverket !! Eller hur kommunerna tänker...

*suck* VAD GÖRA ??
Bara svälja o ta det som det är?? Eller kommer jag få något för att jag bråkar med de??

Nu SOVA på saken, men tänker drömma om annat. DEJ älskling! Godnatt saknar dej hemma ♥

Efter en liten felkörning kom vi fram =) ...

foto0152 (MMS)

Efter en liten felkörning kom vi fram =) fråga mej inte varför jag åkte till Birsta o vände :\


Barnen leker orkester för oss =)

foto0231 (MMS)

Barnen leker orkester för oss =)


VA é de för j-vla skit kommun !!

AAAAAAAAAAAAH va jävla arg ja är! Sundsvalls kommun vill inte hjälpa oss med den ev. tvist som kommer att uppstå mot företaget som bytte vårt tak! Nä för vi bor ju i Timrå kommun o här FINNS INGEN konsumentvägledare!!! :-O

Men om de skulle ha vart pappa som betalat då? Han bor i Sundsvall... får vi hjälp då?? Eller skulle det skita sig iaf. för att vi bor här??

VARFÖR SKA DET JÄKLAS SÅ ??? :´(

VAD GÖRA ????

ARG !! :[

Jaha o hur har dagen sett ut då?

¤ SOL ¤ SOL ¤ SOL ¤ SOL ¤ SOL ¤

Kajsa Vakna 2 gånger i natt o ja amma...
Jag o Kajsa va till Birsta för tredje dagen i rad nu, fota och hitta röda strumpor till Zack. Tro det blev en jättefin bild :)

Leta skor åt mig, ja för vet ni vad, ja tro jag funnit motivationen igen :D nu vill ja ut o gå! O jag har ju märkt att de funkar rätt bra me lilla K oxå nu :) Tjurfia där som inte vill va i vagnen alla gånger...
Vägde mig i morse :) japp! nåt hg ner :) 7.5 börja vi på 6.8 i morse EFTER frukost :) som ni ser skris inte första siffran... Vill inte! Så nu jädrans ska ja väl få ordning på detta!?!

Som ni sett i tidigare inlägg så Åkte jag o hämta Filippa efter att ja kommit hem från Birsta. Bjöd även in Familjen på middag när de skulle hämta henne. Spaghetti o Köttfärssås :) såå gott! lätt att äta för mycket, men ja klara mig fint denna gång oxå ;) Hade gjort god god sallad på Tomat, rödlök, majs och vienegrett... eller hur de stavas.
Gött ! Tacksam mat, barnen äter (oxå) bra av det :)
De tänkte ha midsommarfirande hemma hos sig i år. Knytis o flera barnfamiljer :) Trevligt så de tacka vi ja till på en gång :)
Så nu ska vi iväg o köpa en skrinda till barnen, ja inte bara för midsommar, utan ja ha ändå tänkt på en. Smidigt om man går en bit o blir kvar sent så kan även Zack få åka hem :) Mat i den på vägen dit o Zack på vägen hem :) Praktiskt ! ;)

Nu ska ja ner o hänga tvätten, duscha o sen sova! Japp ja hade tänkt få mig en liten liten sovmorgon i morgon, för sen på kvällen drar marcus iväg norröver igen.Killar har Snopp och Tjejer har ...

TROSOR !!
Underbara ungar! - Härliga Villevän har talat igen :D

Men bäst va nog när han låg i sin säng o släppte av en liten fis.... OJ Dimma säger han :D

Ville i Timrå ♥


Jaha då var mitt flipper rekord slaget då :(

20100411030 (MMS)

Jaha då var mitt flipper rekord slaget då :(


Kajsa godkänner nya mattan =) och ser ni v...

foto0230 (MMS)

Kajsa godkänner nya mattan =) och ser ni vad härligt solen skiner in :D


Har hämtat fina filippa =) de leker så bra...

foto0228 (MMS)

Har hämtat fina filippa =) de leker så bra ute i solen. Härliga barn!


Hur tänkte erikshjälpen nu??

foto0223 (MMS)

Hur tänkte erikshjälpen nu??


Kvällens godnatt hälsning <3

Så då har dagen lidit mot sitt slut och vi e nöjda med den :)
Hunnit till Birsta, mommis o moff och middag hos Molindrarna :)

Så otroligt god mat ! Enkelt o super nice :D Lax med pesto till det Sallad och Pasta. Huur gott som helst!
Vi planera sommarsemester med de, men barnen fick inget veta än, de e ju så långt kvar.
Men de blir Kolmården i mitten av juni. 3 nätter på hotell, 2 dagar på Kolmården e inbokat o sen får vi se va vi hittar på. Ska bli super skoj ! Det som oroar mig e Kajsan i bilen... Men de ska nog gå bra! Hon e ju så kinkig att vara vaken o åka bil. Sova går bra. O hon sover ju mindre när hon blir större så det kommer klart att bli ett problem om hon tänker tjorva. Men vi planerar att ta oss till Södertälje sova en natt o sen vidare till Norrköping o Kolmården. Man får bara ta det lugnt o se till barnens bästa så går det nog fint :)

I morgon bli det en till Birsta sväng - nej då inte alls abstinens efter en o halv två veckor hemma ;) de här bli bara tredje dan i rad - HAHA!
Mimafoto va ju där i helgen så jag blev så sugen på att fota lillaK så hon oxå får en fin Mitt-Rum-Bild i sitt rum.


KAJSA SOVNINGEN

Har varit bättre!

Natten mot igår vakna hon
00.15 skrek till lite men somna om
01.15 samma visa men lite klurigare att somna om
02.15 Skrek till, lugnade sig, jag todde hon skulle somna om men det tog i igen så jag tog upp henne o gick o amma. Sen somna hon om vid 02.45 och sov till 06.40

Natten mot idag
Sov hon till 01.18 jag amma o hon somna om 01.39
sov till 05.45 då Marcus klev upp UTAN att jag märkte det :) skönt !

Så nu e de bara att hålla tummarna att det bli en nattamning o sen sover hon. Känns lite högt att sikta på sova hela natten utan amning än... vara frisk ett tag först så kommer jag köra med henne sen.


Godnatt ♥


KAJSA IN ACTION !!

Klicka på Länkarna :)

Lilla K ser en leksak
Lilla K har fokuserar


Granlo tur o retur ...

Så då hade vi varit i Granlo en sväng, fixa go lunch spaghetti o köttfärssås :) lätt att komma i koma av den maten! MEN ja åt bara lagom :) Nu tog Killarna en promenad till ICA då vi glömde köpa tvättlappar på snabbsvängen in på willys förut. INGA skor hittades idag heller när vi va i Birsta :( hmm... va ska ja göra?? Längta till sommaren o gå barfota ??
Tro de bli en till tur till birsta i morgon. Jag o Kajsan. De hade fotografering utanför Polarn o pyret, mimafoto. VIT bakrund !! Toppen! de bli nog till att åka iväg o fixa en Mitt-rum-bild åt henne :) Me de nya rosa vit randiga kläderna :) Då Matchar de fondväggen ja tänkt måla/tapetsera ;)

Nu röja lite innan vi drar iväg på middag i backen, hos familjen Molinder :)


RÅBIFFMACKA! Givet för mig o pappa då de...

foto0225 (MMS)

RÅBIFFMACKA! Givet för mig o pappa då det ska till att lagas köttfärs =) iaf. Om vi gör det tillsammans =) skål på re pappa!


Dagens frukost! =) gissa om lyxgod! Så nu ...

foto0224 (MMS)

Dagens frukost! =) gissa om lyxgod! Så nu ska man bara få resten av dagen lika bra =) sen ni sitter jag som snyggmamman i lekparken i sommar ;) haha!


Det blev lite nytt först...

Ja lite nya tradera auktioner e upplagda :D se länk i sidan ;)

Nu går ja o sover ! Godnatt allihopan ♥

Helg Helg Helg !!

Två sköna dagar innan mrM far iväg tre dagar! De dagarna ska vi ta vara på!
Tro vi ska hälsa på i Granlo en sväng så pappsen få hjälpa mig med videosnutten jag vill få ut. Köpa ett par till jeansbyxor till Zack i storleken större av mammsen. Sen svänga förbi birsta... SKOR !! jag behöver skor!!
Kvällen tillbringar vi i "backen" hos goda vänner, middag och semester planer :D KOLMÅRDEN i Juni :D
(men säg inget till Zack om ni pratar med honom, han vet inget om att vi ska åka med de till kolmården)

Sova nu ♥

Moa ! Sjungande Stjärna !

titta :) jag fick till en liten film... fast inte den jag tänkt mig... MEN Tjejjen e ju grym :D


Mamman for iväg...

För lite shopping på Kappahl där jag sett de där söta till Kajsa. Men ack va hon blev besviken ! De va ju inte alls lika fina i verkligheten som på bild :( tur de inte var postorder... linnet o byxan va väl ok, men cupcake klänningen - hur fjåsig som helst :(
Tog en ride in på Polarn o Pyret iställt. Prata med Kärlekens (Tuva´s) Mamma o vi e rörande överrens om att de e SKIT på dagis! Jag hoppas verkligen att något händer snart ! Fy de ska inte ha de så rörigt i sina små liv. Jag gick iaf. därifrån me en påse... de hade REA !! :D

 Denna Valde Zack, han e heltokig i rött ! 
Köpte även en i ljusblått med fiskar o en ubåt tro ja de va i mönstret.
Kajsan fick ett set me body o byxa i cerisrosa vit randigt. Fanns ingen bild att hämta på de.

Sen e de bara att inse att Jag måste göra något åt min kropp ! Så mycket fint i butikerna nu, o jag less på mina leggings o linnen även om de e sköna kläder ;) Men jag börja bra idag :D ägg frulle o INGEN muffins när vi bjöd våra gäster på fika idag :D INGEN !! Toppen !!

Övningarna sjukgymnasten gav mig har jag oxå gjort :) känner mig på topp idag ;)

Nu ska ja se om ja få till nån videosnutt här eller om ja få ta pappa till hjälp i helgen. *ska lyckas själv, ska lyckas själv* ;)

TACK Linda o Wera med små barn för toppen lunch och sällskap idag :D


Mer fint till Kajsan ;)

Detta söta set föll mig oxå i smaken :)


Cupcake klänning :)

Ja tro denna lilla ljuva klänning ska bli Kajsas ;) volanger o ryschpysch e inte riktigt min grej MEN denna va ju toppensommar fin :)

Sommarlängtan !


En liten Gåta innan läggning...

Zack, snart 5 år, e helt insnöad på gåtor nu o älskar att läsa o ställa oss gåtorna ur tidningar och barnensgåtbok. Men här är en han hittat på själv.... tro jag ;)


VAD ÄR DET SOM TROLLAR OCH TROLLAR UTAN ATT NÅGOT HÄNDER ?? ..... KOBAJSET :D HAHAHA!! ♥

Barnens gåtbok (9789172211490) - Böcker


För att lägga in en videosnutt ??

Hur gör man då?? Måste man ta det via Youtube ?? Har en videosnutt i kameran som jag gärna skulle lägga in här, men hur??? Hjälp :D

Hoppas hoppas hoppas !!!

Jag hoppas verkligen lilla K. sover bättre inatt ! JAG behöver det !
Marcus ha lovat ta morgonen i morgon igen, men ja måste ju iaf. upp ganska snart då jag ammar morgon än. Men bara att slippa det första o få vakna själv ger såå mycket.

Tog mig en 50 minuters promenad idag oxå :D bra bra bra !!!
Det kompenserade vi med att baka muffins istället för att se bolibompa idag. Zack har tjatat ett par dagar om att baka så idag kändes det rätt. Marcus hemma o tog liten medans jag fick ha mamma-son stund i köket :)

Jag försöker få in en liten filmsnutt här men ja vet ju inte hur jag gör så jag måste forska lite fort i det nu innan ja somnar.

Utvecklingen går fort framåt när man bara e hemma o inte ute o far nån stans. Trots att det varit tokförkylt.
Inte varit ute o åkt nå på över en vecka ! Så de va så skönt att komma ut en sväng idag, även fast de bara va till svärmor.

Kraam ♥


Nu drar vi till svärmor !

Hämtar sonen och äter middag =) Skönt att komma ut! Har bara varit hemma i över en vecka! Inte likt mig :)


Nattens bekymmer... TIPS TACK !!

VAD GÖRA ???

Kajsa vaknar flertalet gånger även i natt, vi som haft det rätt ok med en eller max 2 uppvaknande o då amma o somna om. Nu vaknas det o skriks måste kramas lite o sen somnar hon visserligen om MEN jag får ju gå upp o bli avbruten i min sömn.
Näe jag hade inte räknat med annat heller när vi skaffa ett till barn så sånna kommentarer kan ni spara på! Tack!
Ja de e säkert förkyldning o tänder på G. o att de e därför dessa uppvaknande sker MEN jag vill ju inte att hon får det till en vana. Jag håller på att bli knäckt av för lite sömn känns det som :/ Inatt vakna jag till 6-7 gånger !
Inte konstigt man känner sig lätt knäckt !
Jag hoppas det vänder snart...

Mannen??

Jodå visserligen hemma, men här ser man vem Zack ärft sitt sovande av! Pappa!! I natt tom. putta han på mig - Gå in till Zack! (bli inte arga nu, de ha jag redan varit, eller snarare ledsen) Han gör det i sömnen, helt borta... HJÄLP hur får man honom "mer vaken" på natten?? Han sover såå djupt ! Det tar ju mer kraft av mig att väcka honom än att göra det som ska göras själv... Döm honom inte nu utan kom med bra förslag istället e ni snälla. :´(

Nu ska jag passa på o sova lite när LillaK. ligger sött o sover och Zack inte e hemma.
Hoppas hon ger mig en timme iaf.

Puss ♥


Dimman börja lätta...

Och hoppas solen hitta hit :)

Fåglarna drog en snabb sång sen flög de vidare...
Du ska känna dig välkommen vår så varför dröja ??

Bästaste Zack har åkt iväg till Farmor för att vara med henne idag. Spela Zacklandspelet vi gjorde igår, gå på Erikshjälpen och få säkert göra lite som han vill ;)

Hejja Zack du vinner säkert ;)
♥ 


Dagen har nått sitt slut...

Jag letar mig mot sängen!
Hoppas på att Marcus tar Kajsa i morgonbitti så jag får vakna av mig själv. BEHÖVER SOVA !! Hoppas även Lilla K. får sova bättre än igår. Peppar peppar än så har det varit som det brukar, bra med andra ord. Inge skrik o panik än...

Godnatt o Sov Gott allihopan ♥


Mannen Hemma ! <3

Härligt Härligt så skönt ! En familj igen ♥

Häggkvistarna ♥


Äntligen BOLIBOMPA !

Får man säga så?? JA vissa dagar får man det! Det ha varit toktråkig dag o höjdpunkten blir då när vi kan sätta oss att kika på Bolibompa tillsammans. Eller som idag, jag får sitta me datorn i knä en stund o barnen nöjda vid bolibompa och leksaker. Z bolibompa fan och K vet hur man tar sig frammåt o runt o dit man vill nu.
Man börja känna att dagen lider mot sitt slut o kvällstutinerna tar fart.

* Bolibompa
* Kvällsfika
* Pyjamas
* Halv 8 hos mej
* Borsta tänderna i reklamen
* Läsa saga o sova

Men va gör vi efter den här veckan då halv 8 hos mej slutar?? Bygger lego en stund ;)

Efter jag läst o pussa Z. godnatt Ammas Kajsa o sen e hon oxå förhoppningsvis så trött att hon somnar smärtfritt.
om inte marcus e hemma då tar vi ett barn var.

Bolibompa ♥


Va e de som har hänt??

Varför ha Bloggen blivit på poppis ??  Jag har ju inte riktigt gjort reklam för den på Facebook än heller...
Men de e kul :D

Mera mera ♥

Damen som inte kan ligga still längre :\

foto0222 (MMS)

Damen som inte kan ligga still längre :\


Zack fixar ett eget spel =) jag vann förr...

foto0221 (MMS)

Zack fixar ett eget spel =) jag vann förra ;)


Bamse spel med sonen =) Jag tänkte vinna ;...

foto0220 (MMS)

Bamse spel med sonen =) Jag tänkte vinna ;) vad tro ni om det ;)


Fy 17 Vilken Natt ! :´(

Men vi börjar med ett Trevligt GODMORGON så kan jag ju lura mig själv att de e det ;)
Shit 5.5 timmars sömn inatt.. eller inte! Jag låg iaf. i sängen, eller va i sovrummet de timmarna, men sov gjorde jag inte riktigt. Kajsa har inte sovit bra :´( Vaknat flertalet gånger o skrikit :( bara till att lyfta upp, trösta o hoppas på att kunna lägga tillbaka henne smärtfritt.
*GÄSP*

I med kaffe, mer kaffe o lite till kanske vi håller oss på benen ;)
En kaffetankad mamma så orkas nog lite legobygge, måleri och spel med Zack med.

Så då börjar väl sövningen av dotter igen - förmiddagssovningen...


Jag e ff. Vaken :( Kajsa sover oroligt. :...

Jag e ff. Vaken :( Kajsa sover oroligt. :{ undra hur min fortsatta natt ser ut... O hur rolig mamma kommer jag vara i morgon? Håll tummar att hon sover nu, helst ända till morgonen så jag får sova, har jag tur kan de ju bli 5.5 timmar men då e de tur! Godnatt sov gott mammas <3 <3


REKORD !! 26 stycken :D

HAHA ! :D

Hela 26 läsare idag :D o bloggen öppnad 67 gånger !! WOW säger jag :D

ok, jag har väl öppnat den 7 kanske men 60 är av er ! Roligt !!

En förföljare vet jag iaf att jag har nu ;) en positiv sådan :) kul att du gillar min blogg Linda :D

o Mommis/Moff Helt rätt! Avkopplande kvällsgöra :) intressant? Ja kanske :) Eller en vanlig Svensson´s familj... Villa Volvo, näjustja bara saab nu, 2 barn ALDRIG någon hund men rätt många dammråttor i olika åldrar. Vardagsmat eller Var-dags-mat Korvstoganoff, köttfärssås o stuvade makaroner. De e vi de :)

Kanske kanske e de nån fler från jobbet som fått upp ögonen för bloggen och nån stans kanske kanske saknar en liten Jennie men inte törs säga det ;) Men ja bli hemma ett bra tag till =D


Hur har våran dag varit då?

Mycket bra!! TACK Sara o barnen för att ni kom hit ! Vi behövde det !

Kajsan mår bättre känns det som MEN sover mycket oroligt, mycket oroligt :´(
Hon har vaknat till o skrikit säkert 13-15 gånger på knappt 3 timmar. Jag hoppas innerligt att det är en tand som håller på att spricka fram så vi slipper det här skiten sen. För ett tag iaf. 

Sonen då, ja han sover gott :) värre va de väl natten till idag... 
 
Jag lyfta upp honom o sen trodde jag de va lungt... Vakna på natten av att han ligger bakofram o upponed på tvären över marcus. Rycker MrM i foten o ber han lyfta över Z. till sin säng. De gå ju bra förutom att han donkar i lillfoten i dörrkarmen. Nä, Zack vakna inte - sover han så sover han!
Lite senare är jag uppe med Kajsa igen o precis när jag lagt henne i sängen hör jag nåt i Zacks rum som smäller/dundrar till, inte så högt men nåt va de... Marcus... marcus, du hallå! gå o kolla va som hände i Zacks rum... hallå, gå till Zack! Men va f-n kan du gå in till Zack säger jag! o puttar i honom. (jag ville inte gå då jag precis lagt Kajsa o hoppas bara på att hon somnar om, ville stanna vid sängen, så jag ville ju inte skrika heller åt honom) HALLÅ !! Gå o se va som hände, tänk om han ramlat ur sängen o gjort sig illa... Men va i hela friden, att de ska va så mycket svårare att få liv i dej än att gå själv !! DÅ börja han röra sig... Gå in o kolla på Zack, de va nåt som lät där... Marcus vankar iväg o kommer tillbaka lika vankandes... De va bara vattenflaskan....

Vi somnar om... Marcus åker iväg tidigt o vi sover vidare en liten halvtimme eller nåt.
Till Frukost frågar jag Zack om han minns att han ramla ur sängen i natt.  JA mamma de gjorde jag säger han o skiner upp över att minnas! Men jag gick upp i sängen igen, täcke va runt mig som en korv :D
Jasså? o då ser jag hans vattenflaska på diskbänken! Vänta, de e nåt som inte stämmer...
Ringer Marcus o berättar att Zack ramlat ur sängen två gånger i natt, VA?? jaha... Men älskling, du sa att de va vattenflaskan som lät i natt, men den hitta jag på diskbänken. VA?? vattenflaska?? JA, minns du inte att du va upp inatt o kolla Zack? eeeeh näe! Måste ha gått i sömnen... *suck*
Sen skratta vi lite åt Eländet ;)

Alltså har Z. ramlat ur sängen 2 gånger, en då jag fota o en då jag försökte få dit marcus lite snabbt...
+ att han sov inne hos oss en sväng, på tvären o skavfötters me oss nära nära kanten även då...

I natt får han gärna komma in till mig o lilla Kajsa då finns det bättre me plats :)

Ny dag, nya mål väntar - godnatt


=) hela 21 stycken !!

Har läst min blogg idag ! 21 stycken ! De vore ju lite kul att få veta vilka alla ni e. Ja jag vet de e ingenting motför storbloggarna men för mig e de mycket ! Och bloggsidan e öppnad 50 gånger !! 50 :D

Fortsätt läsa ;)

♥ 


Grattis till lille BILL !! =) Våra vänner...

Grattis till lille BILL !! =) Våra vänner har fått bebis =) GRATTIS!!


Gourmet lunch alá ...

FISKBULLAR !! :DNej tack - berätta inte va jag egentligen äter !


Ny bloggerska o Kära Barn !

Bli glad när man ser att besöken ökar, varför vet jag inte, varför vill jag hänga ut mitt o min familjs liv?
De vet jag inte riktigt, men de e rätt kul att skriva :)
Hoppas allt finns kvar då mina barn blir vuxna så de kan se o läsa :) Eller så undrar de - men mamma hade du inget liv?? Satt du bara vid datorn eller stod med mobilen?? VI då?? Eller så tycker de jag e bra som dokumenterar dagarna så de kan få läsa o se... Hur som helst vill jag att de ska veta att jag ÄLSKAR DE MEST PÅ HELA JORDEN !! Usch nu bli jag så där tossig igen, tänk om (eller när) någon av oss dör. Tänk om jag gör det före de, nu när de e små o inte kan minnas mig o hur jag verkligen älska de... Kanske ska ta o göra den där lådan åt de iaf. NÄ bort bort bort me de tankarna!! Varför bli man så? varför tänka så? E de för att de verkligen e mitt allt?? Bäst att gå o kika till lilletösen som sover, fortfarande förkyld, feber i natt igen :(

Idag kan de nog bli nytt rekord... Klockan e ju bara 10.10

KÄRLEK TILL LIVET ♥


En av Zacks många maskiner. En syrluftsmas...

foto0211 (MMS)

En av Zacks många maskiner. En syrluftsmaskin, finns såklart i Zackland =) den gör luft o syre som blandas på ett kontor sen har man luftsyre. Så man kan andas både luft o syre på en gång. Zack 4 år.


=) Jag bli så glad av nya kommentarer =)

Nu när jag suttit o gjort inlägg så har jag fått två nya kommentarer :) JÄTTEKUL :D

Kommentera mera ;)
 ♥


Vad gör man inte för sjuk liten dotter :´(

Lilla stackaren är fortfarande sjuk :( tokförkyld ! Vi väntar på tänder för det dreglas, snoras och febrig till o från. Äta vill hon inte göra idag... inte vanlig mat iaf. bara från mig :/ så jag sitter o ammar ammar o ammar. Undra hur vi ska få till något som liknar dagsrutin igen, och när eller hur lär hon sig somna utan att jag ska behöva amma? Hon e ju 6.5 månad nu så jag känner att jag skulle vilja få till bättre matrutiner. OCH lära sig somna i sängen! Amma till sömns e ju ingen höjdare :/ o sen inte kunna lägga ned i sängen utan att hon vaknar - ond cirkel :( Jag hoppas verkligen detta bara e något som e just nu för att hon e förkyld och att hon bli piggare snart så vi kan få till lite rutiner och öva somna i sängen, eller iaf. inte vid bröstet. Ute i vagnen går väl ok. Det protesteras men går oftast snabbt över till att sova istället. VARFÖR ska alltid sovningen spöka hos små barn??

Marcus ha dragit iväg på Bedminton men bör väl snart komma hem. Han åker tidigt i morgon iväg till skellefteå. Men när han bara e borta en natt känns det helt OK. Nästa vecka e värre :/ Men de ta vi då ;) Nu e nu..

Jag ska ta o packa ihop dumburken här nu o gå o sova jag oxå, precis som barnen :)
Känner att jag oxå håller på att bli sjuk, men de e nog bara till att inte känna efter så mycket för de ha ja verkligen ingen lust till att bli.

Justja, Kusin fyllde 22 idag, inte 21 som jag skrev... men de gjorde inte henne nåt ;) så vi kan väl fortsätta tro det e 21 tycker jag :D

Kraam o godnatt

 


Färdigt legobygge :D

Zack o Morfar bygger Lego ♥


Såhär skulle nog Zack kunna tänka sig ha det fler dagar :)

Nu saknar han polis helikoptern - kanske nåt att önska sig när han fyller år? ;)

LEGO ♥


Kajsa å Råttan ;)


Älskade Dotter ♥


Letar letar o letar ... sovställning :)

Jag letar RÖDA Shorts till Zack, storlek 116... hittar inga! Vet inte var jag ska leta... H&M, haléns, cellbes, lindex etc... Så HOJTA om ni ser några!

Skön Sovställning ??

Älskade Son ♥


Påsk kläder från mommis !

   

 

Allt från Barn och Lek

Hoppas alla haft en bra påsk !!


Färdigt Legobygge :D 11 år 8 månader !!

Jag ska se till att få ut några bilder från lego bygget :D japp nu e det klart :)
Nu vill Z. leka med det... leka? hur gör man då?? JAG e sååå Dålig på att leka, bygga älskar jag att göra men sen sitta o leka med de små gubbarna har jag svårt för, tyvärr :( Men jag försöker ibland iaf. Men jag vet att fler håller med mig o e likadana.

Jag o Mannen i huset har varit tillsammans 11 år o 8 månader idag ♥ Det var idag fast 2003 vi tänkte förlova oss :) men det blev 5 juli istället :) ♥

Min kusin Sandra fyller år 21, tro ja... ja nä de kan inte va 22 än tycker jag. Hur som helst GRATTIS TILL DIG !!

KRAAM ♥


Säger godnatt! Tidig kväll. Jag ska so...

Säger godnatt! Tidig kväll. Jag ska sova igen lite förlorad sömn. Marcus ska kliva upp i morgonbitti. Hoppas k sover hela natten, jag tvivlar, hon kräktes upp middagen o den lilla kvälls gröt jag servera. Hon fick iaf. Behålla de hon fick i sig sist jag amma. Kraam o godnatt


Ballar av stål - snart kommer strippan!! ...

Ballar av stål - snart kommer strippan!! Och för er (läs mamma) som inte vet va de e så e de ett humor program på kanal 5. Tack för idag mor far o syster med barn. Kraam


KAJSAS FÖRSTA TECKNING =)

foto0208 (MMS)

KAJSAS FÖRSTA TECKNING =)


Zack kämpar med stina i vagnen. Promenad t...

foto0207 (MMS)

Zack kämpar med stina i vagnen. Promenad till ok för bingolotto lycka ikväll ;)


Syster o Stinisen är här =) Stina sove...

Syster o Stinisen är här =) Stina sover, kajsa sover, annie bygger lego med zack. Jag ska ta o kolla källaren vad stina kan behöva med sig hem. Marcus hänger tvätt. Vi alla väntar på mor o far som snart kommer =) lugnt o skönt här. Kraam


Det börja likna något =)

foto0206 (MMS)

Det börja likna något =)


Påskaftonsände...

Igår mådde ju Kajsa bättre men i natt vakna hon o va super rosslig, hes och snorig :´( Hon somna om men vaknade en sväng till, dock inte lika hes. Amma o sen vakna jag kl 8 ungefär av att Marcus kom in o sa att hon va frukost hungrig :) Så skönt att få ligga o dra sig lite extra där innan de va dags att gå upp o amma.
När jag stiger upp finner jag denne konstige filuren i köket...
Varför ser han så arg ut ??Vi åkte ingenstans idag, skulle till svärmor o hennes "gube" men eftersom Kajsa blivit sämre igen stanna vi hemma.
Marcus o Zack ha varit ute på långpromis, letat Tant Lyckras hemliga hus. O eftersom de va hemligt får jag inte veta något..
Kajsa sov när de kom in så vi satte oss för att spela UNO. Pappa vann...
När lilla K. vakna fick hon oxå leta sig ett påskägg från Mummu (farmor)

   

 

De va en Gul mjukistupp i ägget :)

Sen fick jag gå ut en sväng :D tog kajsan i vagnen vid 18 tiden o tog mig en rask halvtimmespromenad :) fick upp flåset rejält (men de e ju inte så svårt tyvärr) och SKAVSÅR ! Ja, jag gick ut barfota i mina trasiga vinterskor så ja få väl skylla mig själv.
I veckan bli det iaf. nya vårskor till mig. ELLER om jag ska köpa några som man kan ta promisar i. För de va förbaskat skönt att komma ut gå lite. Tro inte jag blev sämre i ryggen av det :) o övningarna har jag gjort :D
Som en kompensation för promenaden så kämpar jag med att tömma godispåsen! Sen bli det inge mer :) jajaja!! nu jäklar ska jag bli piggare !! Bättre kosthållning, göra övningarna o i den mån jag kan ut o gå :D

Zack o Marcus va på Barnenshus för ett par dagar sen. Han hade presentkort kvar sen i julas från G.morfar och G.moster A. + att jag hade en hundring på ett bonuskort där som han skulle få använda om han hitta något som var lite för dyrt... Det enda han ville ha var en polislego station för 899:-
Den va inte bara lite för dyr den va svindyr! MEN idag sålde de den på halva priset :D 50% :D så då blev den ju bara lite för dyr :) MEN då ha de jäklarna först höjt den till 999:- o sen halva ! Såå dumt ! o jag blev lite förvånad över att marcus inte hade kommenterat det något till personalen ;) 
Ja så när de kom hem satt Zack som ett ljus, tyst tyst i rummet o byggde :) DET E JU SÅÅ KUL ATT BYGGA !! :D o de bästa e ju att han VILL att vi ska "hjälpa" honom. ;)


    

Hoppas få lägga ut en bild på det färdiga bygget i morgon :)

Godnatt ♥


Kajsa har oxå letat påskägg =)

foto0204 (MMS)

Kajsa har oxå letat påskägg =)


Påskaftons sysselsättningen då lillasyster...

foto0202 (MMS)

Påskaftons sysselsättningen då lillasyster sover. UNO!


Lycklig över en Bamse trollerilåda =)

foto0199 (MMS)

Lycklig över en Bamse trollerilåda =)


GLAD PÅSK !! Zack har gett sin bild av p...

foto0200 (MMS)

GLAD PÅSK !! Zack har gett sin bild av påsk haren. =)


PÅSKENS BÄSTA BILD !!

 
Du behöver inte se livrädd ut gumman, den kommer inte äta upp dej !
Men om några år är det du som äter upp den ;)

Underbar bild ♥


Långfredagsbuffé :D


Jätte trevligt med Min morfar o farmor på besök. Självklart var kära Syster o gostina oxå med :)
Mamma o pappa skulle ju komma men tyvärr får de bli en annan gång. Sjukdommarna haglar över landet..

Barnen fick varsitt Påskhjärta av Farmor o en slant av Morfar

Kajsa undrar... vad ska jag med det här till ?? ;)

TACK Gammelfarmor Karin ! Kanske inte så lätt att veta att en 6 månaders inte äter godis ;)

Kajsa 6.5 månader G.farmor Karin 87.8 år !

Kajsa 6.5 år G.Morfar Astor 71.5 år !

SUPER DUPER KUL ATT NI VILLE KOMMA !! VI BLEV SÅÅ GLADA !!  TACK


LAKRITS KOLA !

Jag har inte testat denna än, men den kommer att testas det lovar jag ;)

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller som finns att köpa i nästan vilken livsmedelsbutik som helst)
2 tsk smör
200 g mörk choklad

Gör så här: Koka ihop grädde, socker, sirap, kakao och turkisk peppar (lägg i dem hela, de smälter när de värms). Jag brukar koka den i en vid traktörpanna och då i ca 8 min, kolan ska ha en temratur av 120 grader när den är klar. Har du ingen termometer så gör kulprovet i ett glas vatten (droppa ner en klick som du sedan ska kunna forma till en lagom seg kula). Rör i smöret. Häll upp i en bakplåtsklädd form, ca 20x20 cm. låt svalna och klipp i lagom stora bitar. Micra chokladen och doppa varje bit, strö på lite flingsalt.

Låter ju hur gott som helst ju !

Lakritskola ♥

Synd ni inte hör vad mysigt han nynnar. =)

foto0195 (MMS)

Synd ni inte hör vad mysigt han nynnar. =)


SMS-inlägg

foto0192 (MMS)


Zack förbereder bakning av morotskakan =)

foto0189 (MMS)

Zack förbereder bakning av morotskakan =)


En Blomma

OH glömde ju berätta att jag fick en påskblomma av min man igår ♥

Först choklad o sen blomma va e de han fiskar efter ;)

Kärlek ♥


Godmorgon godmorgon !!

Jajjemen uppe me tuppen även idag. Jag gick o la mig vid midnatt då låg hon o prata o lekte med "råttan". Hon fick en alvedon för hon va skållhet ! Lillstackarn, de e ju jobbigt :( Hon fick lite vatten i flaska men va inte riktigt nöjd med det så jag tog upp henne o amma, ja bättre nu så kanske hon sover sen, mycket riktigt det gjorde hon, somna om ca 00.45 och sov till strax innan 06.30. Vilket gav mamman 5.5 timmars sömn :) jiiha! underbara sömn!
Gick direkt o bytte blöja på henne o i med en alvedon. Sen när jag satt o amma kändes hon faktiskt inte så varm... undra om hon fick alvedon i onödan ELLER om den hade börja verka... För varm va hon när hon vakna, men de kan ju även ha varit lite extra mysvarm efter hon sovit. Men det kändes mer än så. Jag e lite för dålig på att ta fram termometern o mäta, man känner ju på barnen om de ha feber o sen se man ju hur de mår... men ja jag vet de e säkert bra att veta exakt. Men den biten e Marcus bra på. Dehär är hennes första riktiga feber sen hon föddes. De e ju bra att vi klarat oss så här långt som 6.5 månader! Eller hur :)
Nu sover hon igen o jag hoppas hon e piggelinis när hon vaknar.

Kaffet e kokt (bryggt) o frukosten e framdukad, undra om jag ska väcka mannen i huset eller låta han snarka vidare ett tag så han orkar fixa buffén idag som han e så laddad för att göra... OCH att jag får en chans att gå o vila lite (om jag nu tar mig den tiden...) Men jag går hellre o plockar, ja jag tro jag har fått nån vårknäpp ;) vill röja röja röja. Var e solen ???

Nu kom Z. påklädd o klar ! FRUKOST TAJM !! (mannen får sova lite till)

Skön långfredag

Sova gott..

Ja godnatt alla... själv ska jag ta hand om febrig dotter :/  och hostig son... hoppas på att få sova något iaf.

Älskade Zack o Kajsa

Annie, Stina, Stina, Annie ?!??!

Nån som känner min syster o vet hur hon såg ut som liten ??
och även vet hur hennes söta dotter ser ut ??

Ta en titt i deras blogg !!

Kopior ??


Skärtorsdag med bus o lur ;)

Frukost tajm ! Dags att busa med sonen :)
Marcus fixa en macka utan "innehåll". Bara kanter o täkt med ost - gu va han skratta ! Sen hade jag färgat mjölken rosa, kanske inge lureri men Zack gilla´t.


Sen åkte Marcus iväg o jobba lite och av tidigare lunchinlägg så hade jag det rätt körigt. Men alla dagar kan man ju inte sväva på små rosa moln.
I efterhand kan man nog nästan alltid förstå varför saker o ting blir som det blir... Jag har fått munsår o Kajsa har feber... två icke så goda ting :´( 

 Fy va hemskt det är när ens barn har feber :´( Jag verkligen hatar det ! Nu e de lillfia som har feber, hennes första riktiga feber sen hon föddes. Så hon fick en alvedon innan hon skulle sova. Huga stackarn. 38.4 hade hon :( Så nu e de hennes tur... Zack har ju precis blitt av med sin. Men tack för att de inte har det samtidigt. Jag tar ju hellre längre feberperiod än att de e hängiga samtidigt. Iaf. nu. Skönt att Zack e bättre! Men nu ha han såå mycket energi i kroppen som måste ut ! Hoppas på ok väder i morgon så han kan leka ute lite. De e ju rätt kul nu när snön smälter o de bli vattenpölar ;) vilket barn gillar inte att leka med vatten ?? :)

Dagens middag fixade Kebabkockarna gallant ! TACK för god middag :)


I morgon kommer även Mamma o pappa på påskbuffé :) Marcus har gjort janssons.. blä säger jag men han älskar det! De skulle ta med farmor o morfar oxå. De bli bra det :) 
Så i morgon förmiddag e de senapskokning o skinkgrilljering som står på mitt schema. Värsta Julruschen ;)
På Zacks schema står Baka Morotskaka ! mums :) 

GLAD PÅSK ALLIHOPAN ♥


Själv! Eller egentligen inte, så grymt med...

foto0187 (MMS)

Själv! Eller egentligen inte, så grymt med andra kunder här : \


Nyvaken =) men varför inte sova längre? En...

foto0186 (MMS)

Nyvaken =) men varför inte sova längre? En halvtimme är för lite för att kunna vara glad tjej på :\


oj oj vilken glammig lunch ;)

Zack beställde mos o köttbullar. Åt BRA! skönt. Humöret på topp :D (hoppas)
Kajsa fick sig en burk, en urkburk som lukta kattmat. Resultatet av den... åt lite men frukten va mer intressant, självklart. Aldrig mer den!
Själv micra jag på nå rester från frysen som jag fick slänga i mig under skrik o protester från en ung liten dam som promt ska dricka ur mitt vattenglas... Hon fixar till några konstiga grimaser och snart spred sig en underlig doft... Ja en helt vanlig lunch i en småbarnsfamilj ;)
Första träningspasset avklarat ;)

Gick ju bra det ;)

Nu LUNCH tajm för de små kidsen :)

RSS 2.0