Äppelpaj med inbakad vaniljkräm !

Äppelpaj med inbakad vaniljkräm !


Vaniljsmulor:


150 g kallt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Värm ugnen till 200 grader Skär smöret i tärningar och blanda hastigt med de andra ingredienserna till en smulig massa. Lägg hälften i en pajform ca 24 cm diameter. Platta ut och grädda i 6-7 minuter. Tag ut och låt svalna medans du gör fyllningen.

 


Fyllning:

4 äpplen
2 msk socker
vaniljkräm (se nedan)

Skala och skär äpplena i klyftor, vänd de i socker. Bre ut vaniljkrämen över pajbotten och lägg ut äppelbitarna på vaniljkrämen. Strö över resten av smulorna och grädda i nedersta falsen i 30-35 minuter.

 


Vaniljkräm:

2 dl mjölk
2 dl grädde
2 äggulor
2 msk maizena
2 msk socker
1 msk vaniljsocker

Blanda allt i en kastrull Utom vaniljsockret. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar, några minuter ungefär. Den får inte koka. Låt krämen svalna och rör i vaniljsockret.

 

Marcus nya favorit ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0