Choklad Choklad CHOKLAAAAAD !!

Här kommer några Chokladiga recept ja´ måste prova !!
Hittade på www.alltommat.se
http://www.alltommat.se/recept/Chokladbakelse-med-paron-17172

Jag få inte in bilden men här är receptet.

Dessa försvinnande goda bakelser har ett bakat hölje men en krämig, rinnande fyllning. Enklast är att servera dem i sina formar, men man kan även lossa dem försiktigt från formarna med en vass kniv och vända upp dem på en tallrik. Bra dessert att förbereda och förvara i frysen tills den ska servera.
100 g smör
200 g mjölkchoklad, grovhackad
2 krm salt
4 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk rosépeppar, krossad
2 st ägg
2 st äggulor
4 st mjölkchoklad, rutor (ca 25 gram)

Apelsinkokta päron:

2 st päron
2 st apelsin, pressade
2 msk muscavadosocker, ljust
1 dl vatten


Tillagning

1 Smält smör och ta kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält samman.

2 Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Tillsätt rosépeppar. Vänd ner ägg och äggulor, ett i taget. Smörj 4 små ugnsfasta portionsformar och pudra med vetemjöl. Skaka bort överflödigt mjöl. Fördela smeten i formarna, täck över med plast, ställ in i frysen. Låt stå i minst 3 timmar.

3 Skala och kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Blanda apelsinsaft, socker och vatten i en kastrull. Lägg i päronklyftorna, koka upp och sjud under lock tills päronen är mjuka, 5–7 minuter. Ta av från värmen och låt klyftorna svalna i lagen.

4 Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut formarna ur frysen, ta bort plasten och stoppa ner en bit mjölkchoklad i varje form. Sätt in dem mitt i ugnen och baka i cirka 15 minuter. Bakelserna ska stelna på ytan och börja få färg, men ha en rinnande kärna.

5 Servera bakelserna i formarna eller vänd upp dem på assietter. Det gör du enklast genom att lossa kanterna med en vass, tunn kniv. Lägg sedan tallriken på formen och vänd allt upp och ned.

6 Servera med päronklyftorna och lättvispad grädde eller vaniljglass.



******* KLADDKAKA m. KANEL o NÖTTER *********
http://www.alltommat.se/recept/Kladdkaka-med-kanel-och-hasselnotstopping-17180

6 - 8 portioner
Ingredienser

200 g smör
200 g mjölkchoklad, grovhackad
0,5 dl strösocker
2 st kanelstänger, krossade
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 st ägg

Topping:

0,5 dl grädde
100 g mjölkchoklad, grovhackad
200 g nötter, rostade

Tillagning

Krossa hela kanelstänger i en mortel eller med hjälp av en kryddkvarn. Kaffekvarnar finns att få tag i för en billig penning och fungerar utmärkt till att mala kryddor i.

1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen, tillsätt chokladen, rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.
2 Täck botten på en springform (23 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Häll i smeten, grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 20–25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.
3 Hetta upp grädden och ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.
4 Servera antingen kall eller ljummen med lättvispad grädde, crème fraiche eller vaniljglass.


MUMS !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0