mindfulness...

Testade en mindfulness övning med barnen när vi en dag förra veckan tog oss ned till vattnet och tog kvällsfika på stranden och myste med både sand, vatten och kasta lite "macka". (Fast jag bli såå arg på de dummingarna som slänger glassplitter i sanden :[ )
Nåväl när vi skulle därifrån sa sonen att han ville hela familjen skulle sätta sig på en bänk som står där precis jättebra med en enorm utsikt över vattnet.
Jag bad de att va tysta och bara lyssna till vattnet, kluckandet av vågorna, och faktiskt några sekunders tystnad blev det :) imponerande ! Sen bytte vi och kolla på en flugsvärm som lekte jagis :) intressant !

:)

Har ni ej testat mindfulness - GÖ DET ! fokus här och nu ! ex. se ned i din kaffekopp, vad ser du, hur rör sig kaffet, hur smakar det, etc... bara fokus på kaffet i koppen INGET annat ! Rätt skönt :) Det är riktigt HÄR och NU det !


Kommentarer
Postat av: Lisa

Visst är det häftigt med mindfulness, hur coolt som helst när man äter, att se, känna och smaka varje ingrediens. Framförallt att tugga och äta långsamt :-)

Svar: ja eller hur :) Alla skulle behöva testa det :)

hur många gånger har man inte ätit nåt UTAN att ens tänka på vad att man gör det eller hur det smakar Egentligen... ?
Mammajennie

2012-08-17 @ 13:05:42
URL: http://lillategelhuset.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0